ETT LITET LIVSTECKEN

Jag lever fortfarande och är fortfarande kvar i Jämtland. Senaste veckan har tiden fördrivits med övningskörning, mat, tv, träning (!!!!!!!!!!!) och friidrotts-em. Idag kom Linnea och nu känns det som man börjar komma tillbaka till vanliga livet. Imorrn ska jag, Klara och Linnea på Boda Borg och slå förra årets rekord på två klarade banor med hästlängder. 

På söndag åker jag hem och sen ska jag jobba hela veckan, om nu inte min chef har strulat till det den här gången också. Men bortsett från att jag, om allt stämmer, ska jobba hela nästa vecka ska det bli stört skönt att komma hem, jag saknar mit liv så jäkla mycket!!! Senaste veckorna har man ju varit isolerad från allt, frugan (kvinnan i mitt liv), alla vänner, ridningen, Stockholm (=värme), min säng... allt!! Det var lite kort om statusen ikväll och nu ska jag fortsätta kolla på friidrotten och äta jordgubbar framför brasan.   

FAMILJEN SAMLAD

Nu äe hela familjen samlad plus min fars bäste vän med familj och obligatoriska öltunnorna... Vi har precis haft lite middag här och nu har jag och Klara lite kvalitetstid här och tittar på film och äter ost och kex.. Dagen har flutit på fint med en liten stadstur i kylan, just nu ligger temperaturen på mysiga och härliga 9 grader. Precis som svensk Jämtlandssommar ska vara.

FOPPATOFFELOSKULDEN


Idag blev jag av med Foppatoffeloskulden!! Ska ha dem till jobbet sen men nu när man är i sin sommarstuga så är det okej med lite smygpremiär, så länge man liksom inte visar sig bland folk. 
  Annat vi har hunnit med denna onsdag är att vi har tränat, ätit middag hos mormor och morfar och att jag har övningskört. Nu är det miss Marple som gäller, tjohej! 


Harasommar

Dagen har inte varit så avancerad men skön ändå. På nåt sätt har jag mitt under sommarlovet lyckats få sömnbrist så jag sov halva dagen och sen var vi in till stan en sväng och hälsade på mormor och morfar och jag övningskörde lite på väg hem. Nu är det fyrans växel och landsväg som gäller, nirre! 
   När vi kom hem det tog jag och pappa en joggingtur runt byn och det beskriver ganska bra nivån på den här måndagen. Nu hade jag tänkt kolla på van Veeteren men jag fegade ur när en tjej blev mördad i inledningsminutarna så jag ska nog bara läsa lite, Lufslottet som sprängde är det som ligger på nattduksbordet för tillfället. Kanske blir det en kopp te eller två också. Tjing tjing.

HARA NU, BAM!



Fyra kaniner, en katt, en mikrovågsugn, femton kilo bröd, åtta ton kläder och sjuttiofem miljoner andra saker är inpackade i bilen. Nu åker jag och far upp till Hara, nu är det sommar på riktigt.


THAIBOAT

t

Ikväll har jag ätit middag med mor och far på Thaiboat, rekommenderas varmt! Speciellt ankan och kokosglassen, dock var nummer 14 som jag tog femton gånger för stark och det slutade med halvt exploderade läppar och att jag bytte mat med pappa. Efteråt gick vi hem genom söder och hur mycket jag än hatar fula betonghöghus, tunnelbanor och framförallt superordentliga södernissar med träskor och ekologiska glasögon var allt verkigen fint ikväll. Genom Mälarens kärlek till havet var det helt enkelt staden som fått allt.
 Nu ska jag sova, imorrn blir det arbete och sen rullar jag och Kp upp mot Hara. Slepp tight sunshines!

OM ALLMÄNBILDNING

Chansen är stor att jag ångrar mig och tänker helt annorlunda om ett tag men just nu måsta jag bara ventilera lite.
 Enligt Blondinbella, som jag tycker verkar vara en smart tjej (även om hon enligt folk som gått i samma skola som henne kanske inte kan mer om historia än vad hon läst i böckerna) som har lyckats skapa sin egen framgång, hade hon inte en aning om att trana var en fågel. Hon hade aldrig varit på ett ställe där det bodde mindre än 2000 personer och första gången hon plockade en jordgubbe direkt från plantan var häromdagen. Det här är alltså i verkligheten, människan hade alltså fram till för tre dagar sen aldrig plockat en jävla jordgubbe med sina egna händer. För att vara så lost måste man ju anstränga sig ganska ordentligt.
 Jag kan inte döma henne för att hennes allmänbildning sträcker sig mellan Djurgården och Kungsholmen men däremot förstår jag inte hur hennes föräldrar tänkte. Vill man inte att sina barn ska få en bredare bild av världen än Hötorgshallen? Vill man inte att sina barn ska se båda sidorna av myntet, veta att mindre en en kvart bort från Östermalm finns den andra världen där största vardagsbekymrena inte är om man ska ha akryl eller gele nästa gång man bygger naglar. Eller är det kanske det bara nagelförlängning och Operakällaren som det pratas om i de riktigta innerstadsfamiljerna?

Jag är så stolt över att jag, trots att jag varken har eget aktiebolag eller mvg i alla ämnen lyckats snappa upp saker både från Stockholmsvärlden och Jämtlandsvärlden. Kanske är det för att jag spenderat så mycket tid bland skog och mark och varit med på så många middagar när det har diskuterats potatis och jakt, men jag tycker att det är en del man ska känna till och jag ska verkligen se till att mina egna barn kan se skillnad på både tall och gran och cappucino och caffé latte.


JORDGUBBAR!


Idag har jag känt mig som Agda, 90, och tagit sovapauser varje timme ungefär. Men vad är lovet till för om inte sånt? Tiden jag har varit vaken har jag alla fall hunnit måla om staketet och rensat 6 liter jordgubbar.

Nu har min mor, min far och jag har precis haft lite middag här med räkor, bakad potatis och skagenröra - kärlek!! Det var allt om dagen, nu ska jag cykla iväg till måns och sen ska vi bada. So long!


OM NICE

Mina kära läsare, jag har ju inte skrivit nånting om våran lilla tripp till franska rivieran så här kommer lite kort om veckan!

Dag 1 - Fredag


Sara glömmer sitt handbagage med mobil, pass, leg, pengar och dator hemma på garageuppfarten så mamma Ehlers fick köra i ilfart genom Västerort och hämta upp grejerna medans vi tackade gudarna för att vi flög från Bromma och inte Arlanda.

Med ganska brutal sömnbrist bestämmer vi oss för att gå ut första kvällen i Nice, det går väldigt otippat inge vidare eftersom det ungefär existerade en klubb där och den var det inte så stor rusning till. Istället stöter vi på ett par killar från Spånga (det är ju liksom där man bor) som är ute och tågluffar runt i Europa och vi blir kvar hos dem hela natten och pratar och dricker vin. Ganska trevligt och det var väldigt fin soluppgång sen, halv sju på morgonen.

Dag 2 - Lördag





Efter en välbehövlig sovmorgon hoppade vi på tåget mot Monaco och tar ett par timmar på stranden i Monte Varlo och sen åt vi middag på en liten mysig restaurang nere vi båthamnen. Självklart hoppar vi på fel tåg på väg hem och hamnar nästan i Italien.

Dag 3 - Söndag




Vi tog en återhämtningsdag på stranden i Nice och sen på kvällen gick vi ut och såg oss omkring. Den här kvällen lyckades vi även hamna med ett av Sveriges största original som av nån anledning helt plötsligt placerade sig själv som en i gänget på vår tjejkväll innan vi ens hann blinka.

Dag 4 - Måndag





På måndagen tog vi tåget till Cannes. Sara och Victoria hade varit där flera veckor förut men jag och Sandra blev helt kära i den lilla staden och sen perfekta sandstranden.

Dag 5 - Tisdag






På tisdagen tog vi en tripp till Troppan och resan dit var det svettigaste jag varit med om, dessutom låg det otroligt off och var inte alls sådär jetset som jag hade förväntat mig, det var mer en liten gullig fiskeby med väldigt många Gucci-affärer. Hur mysygt som helst i alla fall!

Dag 6 - onsdag





På dagen hade vi sightseeing i Nice och såklart lite stranden på det och sen på kvällen åkte vi till Cannes och gick på invigningen av en gigantiskt klubb som öppnade för säsongen. Antagligen är dey mitt livs mest galna natt med vip-area, flödande champagne och efterfest på Cannes största yacht. Vilka äventyr man hamnar på ibland ;-)

Dag 7 - torsdag

Sandra försover sig och håller på att missa sitt plan - som det visar sig går på fredagen istället. Vi tar en lugn dag på stranden  och äter glass.

Dag 8 - fredag
Jag körde en liten shoppingtur som mest slutade i värmeslag och stress. Lyckas komma så sent till flygplatsen att boardingen av mitt plan har börjar innan jag hade checkat in. Det är inte att rekommendera mina vänner, jag höll seriöst på att bryta ihop när jag stod där på flygplatsen och såg hur jag hela mitt liv skulle få höra "åhh! hör kommer hon som inte ens kan passa tiden när hon ska med ett flyg"  men gudarna var med mig och jag hann med planet och satt som på nålar hela dagen och väntade på att jag skulle klanta till det igen, men jag skötte mig alldeles utmärkt och kom hem hel och ren och med rätt bagage.

Det var våran lilla vecka det! Frugan är kvar där hela juli och det är så knäppt att ha henne på en annan del av kontinenten när vi har levt på varandra senaste veckorna... :(  Men vi hade det hur som helst hur kul som helst!!! Jag älskar franska rivieran också! Innan jag åkte dit trodde jag det skulle vara hur snobbigt och dyrt som helst men all kostade som i Sverige men var tusen gånger mysigare!

Idag har jag arbetat, haft pickninck med min mor och far och för första gången någonsin sprungit en mil!!! Fan vad jag är bra!






14 JULI - GRATTIS VICTORIA!

Vaknade imorse av att en skräckslagen Minna ringer och behöver en vän som håller i handen och jag är ju nästan klippt och skuren för att hålla folks händer i kniviga situationer, som till exempel photo shoots. Minnapinna hade alla fall inte behövt oroa sig en sekund för hon skötte sig utmärkt och bilderna vart galet fina! Efteråt tog vi en minisväng längs Drottninggatan och jag fick med mig en jättesöt blus hem och sedan avslutade vi såklart med fika och en massa prat. Jag älskar att ha vänner man kan prata om allt med, att man liksom kan prata om kläder, framtiden och skrivande, och allt som finns däremellan. Nu kommer jag dock inte träffa dessa nämnda vänner på en smärre evighet, men det är ju en historia för sig.

   Kom hem och fixade lite hemma, bland annat åkte jag på en fin melodi för att jag hade gjort tsatsiki på två gurkor istället för en... Sen hoppade jag upp på min kära hoj och åkte och badade i Kyrksjön med min kära vän och vapendragare Måns. För er som har koll är Kyrksjön nu precis så igengrodd som alla föräldrar alltid säger att den är, men det var väldigt skönt och 26 grader i vattnet är det inte varje dag man får uppleva.

 Sen blev det snabbt hem igen och middag med våra gamla grannar som bor i Johannesburg nu. Vi stötte på dem helt random (jag hatar ordet men kommer inte på den svenska motsvarigheten just nu) i Sydafrika i vintras så nu vart det ett litet återseende med massa mat och med kyckling som min far, trots sin helt fantastiska nya grill, misslyckades med så brutalt att kycklingklubborna såg ut att ha inre blödningar. Men vad vore familjen Petterson utan sina små missöden? Nu är jag alla fall ännu mer taggad på att åka ner till Sydafrika igen och hoppa det där helvetesstora bungyjumpet och äta krokodil och gud vet vad mer som finns att äta. (Först ta studenten och vara ett år i USA, men efter det, då kör jag all in)


DAGENS TIPS FRÅN COACHEN



LÄS: Flickan som lekte med elden
ÄT: Jordgubbar, vattenmelon och wasa kanelknäckebröd
DRICK: Blåbärssaft med Shrek på etiketten

MÅNDAG OCH JAG ÄR ÄNNU VARMARE



Idag var dagen för min första totalfria sommarlovsdag! Den inleddes med fet sovmorgon och därefter årets sämsta, varmaste och mest helvetesjobbiga löptur. Men hur illa ett träningspass känns så är usel träning är bättre än ingen träning, eller hur? Hur som helst är jag nu fem kilometer närmare Vasaloppet!
  
Kom hem och dog en liten stund och sen åkte jag till Vällingby och tog en sväng där. Det var som att komma till himlen när man gick omkring i alla affärer med ac. 
  Resten av måndagen den 12 juli har jag ätit middag med mor och far som jag hade lagat helt själv och sen har jag övningskört med min far. Jag hoppades kunna skriva att jag äntligen tagit mig ut ur Lunda Industriområde, men så är inte fallet. Däremot har jag idag kört på treans växel och lärt mig starta i uppförs- och nerförsbacke. Nirre!


SÖNDAG OCH JAG ÄR VARM

Som ingen förmodligen har missat kom jag ju hem till Sverige igen i fredags och sen på lördag morgon var det arbete. Gårdagskvällen spenderades sen en liten stund med mor och far som hade fixat en massa grekisk mat så att vi skulle kunna ha en liten myskväll. Kp satt även och pratade konstant om att han hade köpt en grill och helt seriöst mina kära vänner, vad är det med män och grillar? Oavsett hur man grillar så smakar det ju grillat, right? 
 
Efter middagen åkte jag och Måns in till stan och firade lilla Ebba med en liten fin krogrunda! Trevligt värre!! Dock åkte jag hem ganska tidigt eftersom jag jobbade idag igen, men nu är jag helt fri och ska strax träffa Kristjana! Men först - alltid en dusch, inte lukta usch, stå högt i kurs (jag luktar hönshus).


TILL MIN FRU

Nu har jag landat hemma på solhagens och har ungefär varit med om det mesta gångna veckan. Nu ska jag sova och imorrn blir det arbete och senare fira Ebba och om ni har tur mina elva läsare kanske ett lite längre inlägg än det är. Pussssssssssssssss




NICE NICE NICE


Let´s go ginger cookie! (malta förra året, det var hööögt)

Jag sitter och lyssnar på emd och känner mig väldigt cool. För tillfället är det timeout från packningen och tid för att rätta lite korsord. Jag gjorde alltid det förut men sen fick kp det jobbet, men nu när hon är i england (jag kommer inte träffa skitungen på 3 veckor! herregud, vi bor ju liksom ihop i vanliga fall) så jag rycker helt enkelt in.
 
Fan vad skönt att åka bort! Cafélivet är inte att leka med. Tro mig, det är knappt nåt kvar av mig förutom en liten pöl på marken efter den här veckan. Men det som inte dödar härdar och nu ska jag bara dricka vin och äta baguetter.  Dessutom har jag upptäckt att jag äger fler ett par shorts i sommarklädväg så en miljon grejer ligger nersmackade i familjens genom tiderna största resväska. Livet är ganska bra ibland mina vänner.

AU REVOIR!


LILLÖRDAG



Jag sitter hemma hos min fru och roar mig med att uppdatera bloggen medan hon duschar. Dagens äventyr har i kronologisk ordning bestått av en tripp till Vällingby där jag inhandlade en liten svart klänning (kan man liksom, helt ärligt, någonsin få för många?) som följdes av ett pass på konditoriet och efter det hem och hoppa in i duschen för att sen knata iväg till Alexandras och Victorias lilla grillfest. Det var trevligt att träffa Korvin och sitta på altanen och bara mysa. De flesta skulle ut sen men jag och frugan stannade hemma så efter alla stack plockade vi undan lite och sen har vi bara lyssnat lite på musik och laddat lite för Nice. Vi åker ju i övermorgon! Åhhhhh vad taggad jag är! Har inte hunnit tänkt på det så mycket senaste veckorna men nu börjar det verkligen närma sig. France here I come!

RSS 2.0