måndag igen, februari imorgon

Och jag sitter i underställ och väntar på bättre tider. Jag har hamnat i årets matkoma och snart bär det av mot Ursvik för dagens dos skidåkning. Inte så avancerad dos denna dag, mer lite myspysåkning med Klara är vad som står på schemat. Annat som hänt idag är att jag varit i Vällingby med Sara Ehlers och köpt ett jättegulligt linne på allas vårat h&m. Jaa, och så har jag nu officiellt attendat till Blackans mysdag. Stor dag det här. 

Detta är vad jag försöker hålla ögonen öppna med hjälp av:


just like a prayer,

Vilken bra mathelg det här har varit: igår hade Alex middag hemma hos sig och det var hur mysigt som helst och ikväll efter min lilla pluggstund åt la familia middag Ciao Ciao. Pizza när det är som bäst <3 Sen var vi på bio och såg Winters Bone som inte var överdrivet munter. Det kan nog vara en av de värsta filmer jag sett, men se den ändå, mina kära läsare. Känns som jag ser väldigt uppiggande filmer nu för tiden, mina tre senaste filmer jag sett är Svinaklängorna, Precious och så Winters Bone. Men då är det ju tur att man får energi från andra saker, som värmen och ljusa, varma kvällar när det går att vara ute hur länge som helst.


plugggggg

Min kissemiss ställde sig nyss på tangentbordet och suddade ut allt jag hade skrivit... Aja, jag ska snart bege mig in mot stan och plugga ett par timmar på stadsbiblioteket tillsammans med min bättre hälft. Igår åkte jag 3 mil på skidor så mina ben är lite trötta idag, men sjukt bra av dem ändå som kör en Tjejvasa på under tre timmar utan några större problem.

som att se allt i slowmotion

Känns som att stå högt uppe på en kulle och titta ut över en liten stad och se stranden och havet. Det är varmt och solen håller på att gå ner. Det svalkar lite lätt och håret är fullt med saltvatten och ljusare än någonsin. Men man kan inte se det vackra eller hur solen färgar hela himlen röd, det enda man ser är ett litet ensamt barn och tidvattenvågen som närmar sig. Hela stranden är helt öde, barnet plaskar på och letar efter snäckor eller vad det nu är små barn gör och man kan se hur vågen rör sig framåt. Och hur mycket man än skriker, eller hur fort man än springer kommer man aldrig få bort ungen från vattnet, för vågen närmar sig och blir starkare för varje sekund. Nu är den bara nån meter från stranden och det är en sån där jävla våg som slår omkull fötterna på folk och drar med dem ut. Och lilla ungen kan inte simma. Det är ett barn på kanske 3 år, han eller hon är helt ensam på stranden och man ser hur vågen nu är bara någon centimeter ifrån.


vadå? att jag skulle ha höga tankar om mig själv?

Imorrn har jag en körlektion klockan 07.00. Det är alltså tidpunkten jag ska sitta i bilen med två ögon öppna och helst hela min hjärna närvarande. Det betyder alltså att jag måste lämna huset 06.45, och för att det ska kunna vara möjligt måste jag innan kvart i sju hunnit morgonfodra mig själv, satt på mig kläder och helst även satt i mina linser i rätt ögon. Det här kanske inte låter så speciellt för er, mina kära läsare, men för mig är den här typen av tidiga uppvaknande något som endast används vid utlandsresor. Det här är alltså lika med att kliva upp mitt i natten. Så varför i helvete tyckte jag det var en skitbra tid att ha en körlektion på?

nattsudd om lycka

Jag tror lycka är precis som att vara törstig. Det är en känsla som vilken som helst, som kommer och som går. Som man kan känna fast allt är kaos. Som man kan känna när man står på toppen och ingenting kan bli bättre. Som kan man kan känna när man ätit fem kilo oliver eller inte gjort nånting alls. Vissa dagar är man konstant törstig, medans andra dagar, eller veckor, spelar det ingen roll hur lite man dricker för känslan av att vara törstig infinner sig inte.
  Att vara lycklig är inte slutet på en trappa, en plats man når när allting är perfekt. Det är en känsla som kommer från ingenstans och får allt att glimra. Det är skitsamma om man är snygg eller ser utsom en anka i ansiktet, det spelar inte roll ifall man har 53 öre på kontot eller kan bada i tusenlappar resten av livet. Det är en liten sekund på vägen till bussen när man första gången på tre månader ser solen eller en vecka i värmen med personer man älskar. Man kan bli lycklig av hur stora saker som helst eller hur minsmå saker som helst. För man kan bli törstigt både av att en nyckelpiga landar på näsant och att vinna femhundra miljoner på bingolotto. 



yes yes yes!

Fyra varv på 5 km-slingan i Ursvik och det är helt magiskt hur exakt allt man går och är arg på rinner bort. Det är så knäppt också att jag verkligen älskar att åka omkring i skogen. När jag anmälde mig till Öppet Spår i höstas så ville jag tycka det var roligt att åka skidor, men jag tyckte inte det var himla världsomvälvande. Inte som nu alltså, nu är det lycka.

Det var allt jag hade på hjärtat för tillfället! Nu ska jag knoppa och förhoppningsvis drömma om något annat än att Klara puttar ut mig från ett flygplan (som jag drömde igår natt). Intresseflaggorna viftar så hårt att de ramlar av flaggstängerna.


veckans ragg, v 3



Kanske borde ge mig in i tandborsts-reklam-branschen??


fredag imorrn och ikväll har jag & sara bestämt datum för när vi åker till london!

Idag har jag även, enligt plan, vart i skolan och pluggat på stadsbiblioteket. Gick lite si och så med studerandet, såklart. Kunde knappt hålla ögonen öppna så jag gav upp det och gick och hälsade på far på hans arbete istället. Ganska mysigt och ett kärt återseende, vem har inte en miljon barndomsminnen från sin pappas jobb? Jag har det alla fall, där ungefär hälften handlar om att jag sorterar gem efter färg, storlek, tjocklek, bredd och vad man nu mer kan ordna dem efter. När det begav sig var jag faktiskt ganska strukturerad av mig, men sen hände det något våren 99... Jaja, knatade nermot stan sen och klämde en kebab, sådär som man bara kan göra om man är från förorten och sen gick jag på au pair-mötet.
   Alltid lika kul att komma nånstans inställd på en halvtimmes dösnack när det visar sig vara tre timmar långt med personliga intervjuer på engelska. Gick så klart strålande. Speciellt efersom jag bara har ungefär 195 barntimmar som saknas, plus ett körkort som inte heller är riktigt fixat än. Men men, som jag och min syster brukar säga, är man van så är man och då gör såna små knölar på vägen inte så mycket.
  Mötte alla fall upp Sara Ehlers sen och så åkte vi hem och tog en kopp te och kollade lite på flygbiljetter. FAN vad kul att åka till London!!!!! Imorrn bokar vi och det kommer bli en perfekt start på helgen!


En liten onsdag-update

Ikväll körde jag bodypump och nu ska jag ha mysstund här i min ensamhet. Det är en av mina favorittraditioner här i livet, att efter jag tränat har jag alltid lite kvällsfika och då kan man verkligen äta precis vad som helst. Det gör jag i och för sig i vanliga fall också men nu är det verkligen vad som helst alla kategorier. Bra för mig som gillar sånt som är ätbart. Kvällen till ära ska jag även kolla lite på Scrubs också, eftersom exakt alla serier jag för tillfället tittar på verkar ha tagit time out? 
 Imorrn ska jag komma i tid, ha två lektioner, äta lunch i skolan och sen åka in till stan och sätta mig och plugga på Stadsbibliteket. SHIT vad jag är duktigt nu för tiden, jag har hamnat i tidernas bästa flow känns det som, och inte mig emot. Skulle behövt det här ambitiöshetsflytet hösten 2006 men jag är glad för allt jag får. Enligt erfarenhet vänder det ju innan man hinner blinka så bara passa på... Juste, imorrn ska jag på Au Pair-möte också. It's really happening... Bara ett infomöte och jag har varken körkort eller alla barntimmar man behöver, men det är ändå alltid ett första steg. Crazy att jag redan börjat planera mitt nästa liv som kommer när skolan tagit slut.  

Note to self:

Att jag är grym på att dansa med fem glas vin i kroppen, eller att jag på något bakvänt sätt fick mvg i dans i ettan, innebär inte att jag hör hemma på träningspass där det ingår att ta fler än tre steg på raken i en viss ordning. I fortsättningen håller jag mig alltså borta från allt som har med musik och step-kick att göra. Att det ser busenkelt ut är bara en varningsklocka för att jag inte bör ens försöka. Stå stilla på stället och se ut som ett frågetecken kan jag liksom lika gärna göra hemma. Stort plus dock för manliga step-ledare med oslagbar inlevelse!!

Kioskvältare

Min dag har varit en riktig kioskvältare: vaknade klockan ett, åt frulle och kollade på skidskyttet, tränade och åt årets godaste middag och sen kollade jag på Solsidan med min fru. Eller ex-fru är det kanske nu?? Lite oklart vad vi är än så länge, men jag är i vilket fall frånskild med ett leende. Hann säga hej till personen bakom the break-up (Calle) och det är no hard feelings!
   Kan nog inte bli mer söndag än så, skulle i så fall vara en liten baksmälla också men jag är tog det lugnt igår så inget sånt. Det mest spårade som hände under gårdagskvällen var nog att Kristjana fintade hit och dit med alla vakter tillgängliga, blev inslängd, utslängd, inslängd, utslängd och sist inslängd igen. Keep up good work girl! Du kommer bli nästa toppadvokat för jag vet ingen som alltid gör en lika bra deal som du min kära!


Makes me sick...

Att folk i min klass, som jag mer eller mindre umgås med eller träffar varje dag, tycker könet på den som gör en lyckligast i hela världen avgör ifall man är psykiskt sjuk eller inte får mig att må illa. Den typen av människor vill jag inte ha nåt att göra med. Fy fan. 

Förutom att vara irriterad över sånt kör jag all in på en riktig hemmakväll här och det känns hur bra som helst. Just nu har jag inte det minsta behov av att göra nånting annat än försöka hitta Scrubs man kan se via internet.
   Jag är sådär underbart seg i kroppen nu och känner det där lugnet som man får av att åka omkring i skogen och bara tänka på att ta sig framåt. Det var ju inte direkt bra spår eller så man fick något gratis, men det blir ju så när man legat på sofflocket i 2 veckor och det kändes ändå helt okej i kroppen. Nu är jag verkligen taggad på att bli fit. Det ska synas på håll att "den där tjejen är STARK". Inte riktigt så det är just nu... hehehe.

våfflor!

Vi har haft våffelfest här hemma nå, så galet delikat!! Klara och Teresa sitter på golvet och spelar alfapet och jag sitter och pluggar körkortsteori. Imorse hade jag billektion så nu är jag på g! Dock var 7.50 smärtsamt tidigt och jag var lite nervös att jag skulle somna bakom ratten. Det skulle ju varit mindre kul men jag höll mig vaken och ska ha en till lektion imorrn!! Hur fint skulle det inte sitta med körkort innan februari är slut??

Idag har jag även hunnit med att träffa Kristjana och nu ska jag plugga vidare och sen ikväll ska jag träna!! Jag har blivit helt slapp senaste tiden men nu är jag frisk igen och då är det bara ut i skogen och åka tills man spyr..


Innan jag slocknar

Jag missade min första lektion i morse för jag inte hittade en endaste nyckel. Sprang runt och vände upp och ned på varenda rum men hittade inte en endaste liten i nån vrå alls. Det slutade med att jag låste alla dörrar inifrån och hoppade ut genom köksfönstret och åkte iväg till skolan.

På eftermiddagen träffade jag Dessan och det är lätt att känna igen äkta vänskap, för då spelar det ingen roll att man inte har setts sen i juni eller ens haft speciellt bra kontakt sen dess. Man vet ändå vart man har varandra och jag är så glad att du finns med i mitt liv, långt långt i från Stockholm.

Nyss skulle jag ta ur mina linser och jag kämpade verkligen för att få ur den ur vänstra. Jag tror jag hann gröpa ur halva ögat innan jag insåg att jag hade tappat linsen nånstans på väg hem från stan. Så nu är mitt öga knallrött och gör ganska ont men det som inte dödar härdar.

Nu ska jag sova och vakna till en helt ny torsdag.


.

Så mycket som snurrar runt just nu. Så mycket jag vill ändra, så mycket jag inte kan ändra. Det är som att stå och kolla ner på en myrstack från långt håll. Någon som aldrig gjort det förut ser ingenting. Den som inte vet vad man ska leta efter ser det inte heller. Men när man väl är medveten om allt, då ser man hur mycket som pågår, hur allt sker och det finns inte en chans att ändra något. Myrorna är så många att de knappt styr över sig själv, det som de gör, gör de automatiskt och de ger aldrig upp. Jag vet exakt vad som händer för jag har sett det förut och jag vet exakt vad jag ska leta efter. Och fastän jag försöker att inte leta, bara se helheten och det som är bra runtomkring så fastnar blicken på att de är så många, så ättriga, att man behöver vara så stark för att vinna över dem. Till och med när jag blundar ser jag att de kan bryta ner en på nolltid och att när de väl vunnit blir ingenting självklart.  

Jag bara önskar mest av allt att jag kunde ändra hur allt är. Men det var en av de första sakerna jag lärde mig, att jag kan inte göra ett skit, hur mycket jag än skulle kämpa så skulle det inte räcka, fast jag så gärna vill. För jag vill att ni ska må bra och stråla så som ni är värda det. För jag tycker om er så in i helvete mycket.

Californication

Nu sitter jag och dricker te för att bedöva min stackars hals och kollar på Californication. Jag förstår inte ens varför jag gillar det för det är bara sprit och kaos och Hank Moody är 2000-talets största manshora, men nu har jag väntat ett år på att säsong 4 ska komma ut och då måste man ju bara kolla.

Imorn har jag riktigt fin sovmorgon och sen ska jag träffa min finaste Dessan som är i Stockholm på liten snabbvisit. Jag känner redan nu att det kommer bli en skitbra onsdag. Kanske blir det ingen januaridipp detta år, 2011 skulle ju vara ett år fullt av förändringar. Än så länge ser det bra ut!


Om känslan

Hej alla fans! Just nu är jag så glad och nöjd att bara en ipren skulle göra det hela bättre. Ridningen gick så jävla bra idag och antagligen är fattar ni ingenting av det jag skriver men skitsamma. Idag hittade jag verkligen känslan!! När jag tänker på ridningen och hur sinnessjukt mycket jag älskar den är det alltid känslan som jag menar.



Känslan
innebär för ögat eller för dem runtomkring att hästen man sitter på gör exakt som man tänker och jobbar i en bra form och är positiv och på hugget. Men bortom det man kan se är det känslan av total harmoni. Det är känslan av att vara 100% här och nu, man tänker inte på nånting som varit eller nånting som kommer komma utan det är bara nu, nu, nu. Det är som ett rus och det känns som man vill vara kvar i den här känslan resten av livet. Det är känslan av att vara i en bubbla full av lycka och helt tom på allt annat runtomkring. Den här känslan är min drog och mitt sätt bli hel. 
  Det finns 5 miljarder andra sätt att nå känslan. Att åka en 8 km lång backe med pusersnö är ett bra knep. Bubblan är inte alltid där varje gång man knäpper på sig pjäxorna men så ibland så är man mitt i den.

Jag har hamnat i den här känslan en gång när jag har åkt skidor på längden och det är känna exakt lika bra. Känslan av att vara är stark och fri och att det bara är nästa stavtag som gäller. När det bara är att andas och så sköter kroppen sitt, när den vet exakt vad den ska göra och gör det. Känslan är anledningen till att jag orkar åka till stallet i ur och skur, vecka efter vecka, alltid med ett leende på läpparna. Anledningen till att jag orkar dra på mig iskalla kläder och står ut med att ha fötter som för länge sen passerat gränsen för söndefrusna, som gör att jag orkar åka 2 mil i skogen dagarna jag så mycket hellre ligger 16 timmar i soffan. Fan vad den här känslan är häftig och fan vad jag behöver den!!!


Koma

Just nu har jag hamnat i dagens elfte koma. Jag som hade stora planer på att fånga eftermiddagen och plugga (partyparty) men jaa... så dog kroppen och hjärnans funktion uteblev så nu kollar jag lite på ett One Tree Hill-avsnitt och laddar för att gå ner för trappen och laga nudlar. Ikväll ska m & p handla mat och jag och Klara (och katten) kommer snart vandra omkring på moln, finns det nånting bättre än en smällfull kyl?? Kan inte tänka mig det.
  Och sen om en stund, när jag ätit mina kulinariska nudlar ska jag åka iväg till stallet och det är helt knäppt att jag fortfarande ser fram emot varje gång!! Jag förstår bara inte hur jag kan bli så lycklig av det!! Lite skumt det där-
 Idag har jag även (tillsammans med min vapendragare Vicke Vire) tagit beslutet att gå ut och supa skallen i småbitar i helgen (förhoppningsvis inte helt och hållet) och sen träna och köra Öppet Spår så långt det går. Vi pratade lite med vår Kemi-Karin idag och för henne kvittar det helt och hållet om jag tar mig i mål eller inte, och för min egen del känner jag likadant, så jag kör så långt det går. Bara banka in detta i skallen på mor och far nu. Kanske blir det bra väder den 28 februari och kanske orkar jag ta mig själv till skidspåret innan jag växer fast i soffan så länge jag har nåt att bli taggad av. Och vem vet, jag kanske tar mig i mål och då hade det ju varit jävligt surt om jag hade bangat.

Men först: utfodring. Sen: bli frisk.


Grodornas tid är från och med nu förbi

Saker som "Ifall jag skulle välja mellan dig och hennes pojkvän hon har nu skulle jag utan tvekan välja dig" ska i fortsättningen BARA sägas till folk jag faktiskt raggar på. INTE till människor som redan är halvt på som man dessutom träffar varje dag.

2011 kommer bli ett förändringens år.

jag har:

- Nackspärr (stödkrage ja tack)
- Ont i halsen
- Ont i huvudet
- Avskavt nagellack
- Sovit för lite
- Skitigt hår
- Lite ångest över att jag ska vara snygg i håret detta år = jag måste gära nåt med det ikväll
- Ångest över att jag ska vara i skolan kl 9 imorrn stället för 9.50 för jag ska äta frulle med Måns
- Abstinens för jag inte sett min fru sen i torsdags
- Inte lyckats skriva in mig på en körskola denna veckan heller
- Kanske biologiprov imorrn, har ingen aning om vilken dag det är och med min erfarenhet som lyckad person kan det mycket väl vara imorrn. Självklart inte pluggat nåt till det isf
- Jobbat med Kristjana hela dagen och skrattat åt hur folk från Halmstad skriver sms
- Bara lite mer än två timmar kvar av mitt jullov JÄTTESNYFT


Blondinbella = Smartbella???

(Från http://nyheter24.se/noje/kandisar/510966-sondagsintervjun-isabella-lowengrip)

"Är inte anledningen till att vi kan köpa prylar och kläder relativt billigt i Sverige att de lever på någon dollar om dagen i vissa fall?

– Samtidigt är det ju billigare att leva i de länderna. De kanske inte behöver mycket mer än så för att klara sig. (....)  Det är inte konstigt att det är lägre löner där eftersom det är billigare att leva. (....) 

Många av de här människorna lever i plåtskjul, utan tillgång till rent vatten, trots att de sliter ut sig flera timmar om dagen i olika fabriker.

– Ja, men frågan är, vad ska vi i västvärlden göra? Det enda vi kan göra är att handla med dem, inte komma med en massa bidrag. De har ju ingen struktur i sina länder, det är mycket korruption, så de kan inte använda pengarna på rätt sätt. Det enda sättet är att få in dem i arbete."

Nää, för det enda man kan göra för att hjälpa länder är att handla deras jeans som 9-åringar suttit instängda på en fabrik och sytt. Det är skitsamma om de inte kan läsa, för det bästa är ju om de syr sina jeans så vi kan köpa dom billigt som fan.
   Varför behöver man ens kunna läsa eller räkna?? Känns verkligen onödigt att ge bistånd till att utbilda lärare för enda sättet att hjälpa ett land ur korruption är att köpa deras varor. Ett land som är korrupterat har ju till exempel ingen nytta av att barnen får gå i skolan för att lära sig vad demokrati och mänskliga rättigheter är. Om ett land redan är korrupt så är det ju ingen mening att landets barn får veta att det finns länder där människor är valda av folket och att det i dessa länder går att påverka genom något som kallas demokrati.
 Känns faktiskt som att det redan är kört, bara forsätta handla jeans och köpa Coops papperskassar för då planteras ett träd för varje påse. Det ju skitsamma om de tjänar 1000 kr i månaden för det kostar inget att leva. Och det gör inget om barnen går nakna för det är ändå varmt i så många fattiga länder. Att det inte finns tillräckligt pengar till mat spelar inte så stor roll för när det är varmt blir man ju inte så hungrig. Och plåtskjul är väldigt ekologiska och gör inte så stor inverkan på miljön, och att leva utan rent vatten är inte hela världen. Vem fan bryr sig om att 4 000 barn varje dag dör av sjukdomar orsakade av smutsigt dricksvatten?


pics









Kristjana 18!

Herregud vilken kväll igår!!! Jag ser ut som ett vrak och det känns som jag upplevt 7 svåra år men så jäkla värt det! Vi inledde med middag här och hur mycket öl som helst och seng maränsvisch (?) med en miljon tomtebloss. Sen åkte jag och Kristjana in mot stan och tog ett glas vin på Sogni innan vi gick till Magenta. Det var knappt nåt folk där alls men galet bra drag ändå och helt plötsligt var det drinkar och shots överallt. Haha underbart! Jag kan inte fatta hur vi från Nälsta alltid lyckas bli inblandade i så konstiga utgångar. Sen när det stängde gick vi till White Room och avslutade kvällen där. Jag tror banne mig vi fick med allt igår, vilken perfekt krogpreimär!! 

Åhhh så hima snygg Kristjana igår!!! Jag har aldrig varit med om en människa som fått så mycket ragg på en kväll hahah. Herregud alltså jag slocknade vid halv sju imorse. Så kanske en liten sliten Anna idag men nu är det bara sätta på sig lite lämpliga kläder och sen fortsätter firandet med tårta och skumpa hos Abrudans, eller kanske vatten och tårta för mig...


Torsdagskvällar som får tummen upp!

Åhhh vilken mysig torsdagskväll!! Jag och Sara åkte helt spontant in till stan och käkade middag på Vapiano. Pasta och ett glas rött bekräftar att vi är de gamla pensionärer som vi allid varit och jag älskar det!

   Finns det nåt bättre än att sitta bland folk och bara babbla på om allt mellan himmel och jord. Eller i just detta fall vart det ganska mycket prat om gamla kära ekg-kurvan. Herregud, hur gör killar?? Jag skulle aldrig klara av att stänga inne allt. Jag är alla fall en stolt fru och det är så skönt att Ehlers-halvan av vårt äktenskap börjar få liv i sin ekg-kurva. Kurvan som förut så väl visade en död persons hjärtrytm är nu den som tillhör en nyfödd!! Nice!! Jag har ju mina moments jag med, men jag skiftar lite mer mellan halvdöd och koma, i bästa fall medvetslös.

Nu ska jag nog städa upp lite här, när mor och far är hemma är det ingen som orkar bry sig men snart kommer det börja växa alger i köket. Blä.

Det här är vad som går på repeat för tillfället:


men tjaa

Idag är ännu en sån dag man inte orkar fånga. Kul att set snöar framifrån, ovanifrån, bakifrån OCH underifrån. Skitkul.

Igår var jag ute igen med Sara, Minna, Johanna & Kimberly. Det var typ specialonsdag på Berns med USEL musik och stört mycket folk, men ganska trevligt ändå. Jag och Minna startade kvällen med att dela på en flaska mousserat som var kvar sen nyår och sen bara flöt det på. Träffade massa bekanta ansikten och sen så är min fru så jäkla underbar som följer med ut, fast hon inte alls kände för det, så hon drack inget och istället hade jag privattaxi hem sen.

men blä

Jag känner mig inte alls fit for fight idag. Har iofs känt mig lite konstig och hängig i typ en vecka och det verkar bara bli värre när man vilar? Jag som hade tänkt ta ett litet break till på fredag från allt vad träning innebär men det kanske inte min kära kropp klarar av? Alltid är det ju något som är lite knas.
  Jaja, idag skall jag och min syster, som inte heller är på topp, skita i att fånga dagen och hyra en säsong vänner och ha marathon istället. Jag MÅSTE verkligen plugga lite körkortsteori också och VERKLIGEN anmäla mig till en bilskola innan jag bröjar bli rynkig. Herregud, jag vet ingen långsammare människa än mig själv.
  Sen ikväll blir det nog utgång och det kommer blir kulkulkul!


nu fångar vi dagen!

Klockan börjar närma sig två och jag och Klara är på gång! Snart blir det mörkt men vi ska alla fall in till stan och uträtta lite ärenden och fan vad jag älskar Stockholm just nu!!! Jag var inne i stan igår också med Minna, Alex och Ebba och det är så himla mysigt!
  Sen åker jag direkt till stallet för nu börjar nya ridåret! Inget vidare säsongsuppehåll där inte och jag och mor red ju en privatlektion i mellandagarna, men ridningen är det sista jag vill ta semester från så jag är glad för start idag. Jaaa, för intresseklubben är det fritt fram att anteckna så mycket ni vill!! See you later sunshines!  


2011

- Vara SNYGG!
- Bli skönhetsintresserad
- Alltid ha snyggt hår (annars kan jag lika gärna klippa av det)
- TA KÖRKORT
- TRÄNA
- Plugga körkortsteori
- Åka till USA
- TA STUDENTEN!!!!!
- Åka någon form av vasa
- Vara glad
- Börja planera
- Börja städa mitt rum
- Lära mig laga bra mat
- SOVA
- Börja kolla på Mad Men
- HA KUL!!!
- Sluta överkonsumera lantchips

 


2010

JANUARI



Firade in nya året i Sydafrika och det är en av mina absolut bästa resor. Älskade värmen och naturen och Kapstaden vill jag verkligen tillbaks till, det var lite sött blandat med salt och svart med vitt och alla kontinenter som möttes i en stad. Resten av januari var ingen höjdare och jag önskade mest att något mirakel skulle inträffa så jag skulle få höja på ögonbrynen åt någonting. Januarisvackan var alltså ingen hit.

FEBRUARI





Minna hade fest när och det spårade lite. Jag hade mitt livs värsta baksmälla på arbetstid och lovade mig själv dyrt och heligt att aldrig mer dricka om man ska jobba dagen efter. Åkte av en lite skitponny och fick hjärnskakning och mycket fin minneslucka. Åkte till Val d'Isere med Minna, Alexandra, Ebba och Sofie. SÅ JÄVLA BRA RESA! Grymt bra skidåkning även om det mest var skitväder. Vi bodde i världens minsta, äckligaste franska hotellrumm och åt pizza och gröt när vi inte festade så som bara svenskar gör när de är i alperna.

MARS

Hittade inga bilder från mars så jag antar att det inte hände nånting värt att minnas. En av mina bästa vänners mamma gick bort i cancer och jag var på mitt livs första begravning. Dålig månad.

APRIL





Jag fyllde äntligen 18 och hade fest här hemma och jag var såklart full som en kastrull. Jag skulle göra krogdebut med min kära fru men lyckadess glömma leget hemma. Kan varit ett av mina top5-moments. Frugan höll på att ta ut skilsmässa och jag höll på att skratta ihjäl mig. Helgen efter gick vi alla fall på Grodan och krogen i Sverige kändes inte alls så stort. Ett av grannhusen brann ner dagen innan min födelsedag och det var ingen höjdare.

MAJ



Jag och Sarisen cyklade till Drottningholm och tog en miljon bilder på kajkanten. Jag började träna och var överlycklig varje gång jag sprang 5 km. Jag antar att det blev vår och att jag var jävligt less på skolan.

JUNI








Sommaren kom och likaså premiärdoppet i kryksjön. Sen blev det lov och Måns fyllde år och jag match-make:ade honom med Ebba, det slutade lyckligt för och de har vart i tillsammans sen i höstas! Sen åkte jag ner till underbara Karlskrona och hälsade på underbara Dessan (saknar dig!). Sen kom jag hem och packade om och åkte med Sara upp till Östersund. Vi besteg Totthummeln och firade midsommar med min släkt. Denna månad myntades även uttrycket "att göra en Collage" som innebär att man kollar lite extra åt vakten och sen smiter förbi den lilla kön på hundra-hundrafemtio pers.

JULI




Sandra, Victoria, jag och Sara åkte till Nice och gjorde franska rivieran på en vecka. Galet bra tid! Här myntades uttrýcket "champagne-mage" som innebär att magen står ut 2 meter på grund av för mycket champagne. Kan även bero på för mycket chips, glass, vatten, pizza eller mat i allmänhet och kan ses på mig på de flesta bilder från denna resa. Resten av juli var jag i sommarstugan i Jämtland och försökte bli vältränad. Började övningsköra också och rullade fram som en kung på raksträckorna.

AUGUSTI






Jag jobbade på ett femhundragradigt konditori och skolan började. Minna hade poolparty och jag och Sara köpte en båt att ro omkring i poolen, dessväre var poolen igenväxt så båten kom inte till användning. Min älskade, fantastiska vackra bättre hälft fyllde 18 och vi började gå ut lagligt. Korvfesterna drog igång här, om jag inte minns helt fel och jag var taggad på livet och Stockholm.

SEPTEMBER


 
Michelle fixade och jag åkte vattenskidor för första gången och det var svinkul! Tränade på och anmälde mig till Öppet Spår. Galet taggad på att bli skidnörd och åka från Sälen till Mora i ett jehu, återstår att se om så blir fallet eller om jag bangar och kör Tjejvasan istället.

OKTOBER




Festen fortsatte och enligt bilden ovan var det tydligen utan överläpp? Jag fixade rullskifor och längtade efter att åka på snö. På lovet åkte familjen P till the Big Apple och det var sjukt intensivt men galet kul. Vil bara ha mer mer mer! Fick uppleva Abercrombie-modellerna-fenomenet och bestämde mig för att gifta mig med en i framtiden. Hälsade på norska kungaparet utanför Ralph Lauren-butiken vid Central Park och åkte taxi runt Manhattan med min syster i släptåg.

NOVEMBER




Jag stukade foten och trodde jag skulle behöva amputera för det gjorde så jävla ont. Överlevde skadan men var halvt invalid flera veckor. Fortsatte gå ut och fortsatte köra stenhårt på varmkorvarna. Övningskörandet hade efter hela hösten nått helt nya nivåer och jag körde en lektion, men har ännu inte lyckats göra något mer åt saken. Det vart vinter och snön kom och jag hade kul!

DECEMBER


 



Jag hälsade på mormor och morfar och invigde nya skidorna. Åt konstant lussekatter och var på massa julmarknader. Åkte skidor och hittade tekniken men tappade motivationen. Sara designade årets julkort med hjälp av tidernas fulaste bild på mig. Gick ut och hade roligt. Pluggade på slutet men inte så mycket att jag fick bra betyg. Firade nyåret hemma hos Karin med älskade korv-gänget och gillade helt enkelt livet.







ni lärde ju aldrig känna mig på 30 dagar...

Dag 05 – Vad är kärlek?
När det finns någon som är större än allt annat runtomkring, när inget annat spelar någon roll. När det finns någon man skulle kunna offra allt för.

Dag 08
– Ett ögonblick
2007 var jag och en kompis på språkresa och första dagarna av den var vi i Paris. Vi bodde på ett pyttelitet hotel som långt ute i förorten och var 5:e minut åkte det förbi en polisbil eller ambulans med sirener och blåljus. Det blev nåt knas med ledarna vi hade, så vi fick klara oss själva där i storstan och sista kvällen innan vi åkte vidare skulle vi ut och äta. Så en hel drös med små svenskar på språkresa sitter och försöker beställa mat med hjälp av en kypare som står och gör läten för alla djur som var på menyn. Ingen kunde franska men det gick bra ändå, jag åt gås och det var jävligt gott minns jag. Det var första gången jag gjorde nånting stort utan mina föräldrar och det var verkligen speciellt att vara där i ett Paris helt själv.  

Dag 09 – Min tro
Jag tror på människan, att allt är möjligt. Att om man är beredd att ge upp det som krävs kan man nå var som helst. Jag tror på livet och att meningen med livet är att gra skillnad. Kanske för en miljon människor, kanske för de två man har närmst. Det är inte det viktiga hur många, utan att man har gjort någons liv bättre innan man dör.
   Jag tror också att man skapar sin egen lycka och att man alltid är ansvarig för det man gör, eller inte gör. Att man alltid har ett val, även om det kanske handlar att välja mellan pest och kolera. Att man alltid kan ändra sin situation om man är beredd att ta de konsekvenser som följer. Att man t.ex. inte kan skylla att man väger 200 kg på donken, antingen börjar leva på bröd och vatten eller så slutar man klaga och är tjock och glad.



Dag 11
– Mina syskon
Jag har en syster som är två år yngre än mig och hon är en av de vackraste personer jag känner. Vi har levt hela våra liv tillsammans och hon är det som jag allra mest räknar som min familj. Någon som är av samma skrot och korn som mig och som jag önskar att alla hade.

Dag 15 – Mina drömmar
Jag drömmer om en stor familj och att bli bästa vän med mina barn. Ha en man som får mig att stråla varje sekund och ett jobb där jag gör skillnad. Att vara lycklig varje dag och bli en person som har en plats i hjärtat för alla. 

Dag 19
– Detta ångrar jag
Jag är inte den som ångrar saker, jag ältar inte för det mesta leder ju till något bra i slutändan. Men jag ångrar dock hur jag klippte ur en person i från mitt liv på det mest usla sätt jag varit med om. Det hade kanske sårat lika mycket att göra det på ett ärligt sätt men det skulle varit så mycket bättre än att göra som jag gjorde och bara blunda och hålla för öronen så hårt jag kunde.

Dag 21 – Ett annat ögonblick
I somras när vi var i Frankrike gick vi på invigningen av en jättestor klubb som hette le Palais och sen hamnade vi på efterfest på en giganstisk yacht där bara besättningen bestod av 12 pers. Jag kommer aldrig glömma känslan av sitta i jacuzzin uppe på översta däcket och se hur solen gick upp över Cannes hamn och allt var så vackert precis de där minuterna när himlen var helt rosa. Vi hade druckit champagne hela natten och jag var hur full som helst och jag var så lycklig som man bara kan vara när man känner sig fri. Jag hade underbara vänner runtomkring, det var mitt i sommaren, det var varmt och allt kändes så obeskrivligt jävla bra.



Dag 22
– Det här upprör mig
Mig själv. Otroligt ofta. Jag kan gå från överlycklig till att vilja släppa en atombomb på 2 sekunder om jag inte hittar mitt busskort eller nycklar eller vad det nu kan vara. Helt onödigt eftersom jag borde vara van vid att jag aldrig har koll. Men kanske är det bättre att vara kunna skifta mellab överlycklig och svinarg än att aldrig reagrea alls. Hehe jag hoppas på det alla fall.

Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Drick femton koppar te och snacka skit i två timmar med min fru, dricka mer te och snacka mer om ingenting med andra vänner, känna hur varenade muskel i en hästs arbetar exakt så som jag vill, träna till man bara vill spy, köra störtlopp ner för en nypistad backe som aldrig tar slut, somna under ett parasoll, dansa tills hela kroppen värker och sen sova alldeles för lite och gå omkring som en zombie dagen efter, gå på bio, lyssna på musik, kolla på Gossip Girl/Vänner/One Tre Hill/Scrubs/How I Met Your Mother/That's 70s show, vara snygg, flyga kors och tvärs över hela världen, skratta åt mig själv eller åt andra och hinna med bussen, osv, osv



Dag 24 – Det här får mig att gråta
Sorgliga filmer, när någon blir sjuk eller dör, när någon lyckas med något de kämpat för, kärlek, ett bra tal, en fin text, när någon annan gråter 

Dag 25
– En första
Första gången jag var på en begravning var i vintras. Jag kommer aldrig glömma den dagen, eller de månader som var innan och efter. Även fast det var första gången vet jag att det är en av de vackraste begravningar jag någonsin kommer gå på. Jag var livrädd innan, rädd för att helt tappa kontrollen, för att inte orkar stötta er. Jag lyckades inte vara speciellt samlad men den typen av begravning är inte en tillställning där det är möjligt. Jag önskar av hela mitt hjärta att jag hade sluppit den dagen, för er skull, för allas skull. Det var först då allt blev verkligt för mig, fram till begravningen var det mest som en film där allt bara hände utan att man hann med att reagera eller inse någonting. Jag hoppas att jag, eller någon annan, aldrig ska få gå på en sån begravning för det kan vara bland det mest smärtsamma man kan vara med om.

Dag 26 – Mina rädslor
Jag är rädd för att tappa kontrollen och bli maktlös. Det är det som händer när någon blir sjuk eller dör, när det sker något man inte kan styra över. Och så är jag rädd för fiskar och att dyka och snorkla. Fast jag älskar det samtidigt för jag tycker det är så obehagligt. När jag var på Malta dök jag, och det var en helt obeskrivlig känsla att vara under ytan så länge utan att svimma eller helt och hållet dö.

Dag 27
– Min favoritplats
Åre är en plats som jag verkligen älskar. Jag älskar känslan och atmosfären som är där när alla åker skidor och mår bra. Jag älskar att det är som en liten stad med affärer och restauranger och en massa hotell och jag har så många bra minnen därifrån.



Dag 28
– Det här saknar jag
Jag skulle verkligen vilja ha en stor, gigantisk familj som gör allt tillsammans i tid och otid. Min dröm skulle vara att ha en hel drös med syskon som alltid var runtomkring, att alltid ha någon att göra ingenting med. Och att ha min släkt närmare så man kunde gå dit och ta en fika när man vill.

Dag 29
– Mina ambitioner
Som jag skrev förut vill jag att när jag går hem från mitt jobb ska min dag ha gjort någon skillnad. Sen jag gick i 8an har jag velat bli sjukgymnast men nu (har kollat en del på Scrubs på sistone..) är jag mer inne på att bli läkare, för då är man verkligen mitt i skillnaden istället för i utkanten. Då skulle jag inte heller ha slitit med all matte, kemi, fysik eller torra naturare (obs, inte alla såklart) helt i onödan. Och så skulle jag ha ungefär dubbelt så mycket pengar att resa och göra annat som det behövs lite slantar för.


RSS 2.0