Nu är det på riktigt

HERREGUD imorrn smäller det. Kan knappt förstå att det är imorrn jag har tränat för hela vintern. Jesus Kristus det är helt galet och jag kommer vara så lycklig när jag åker i mål i Mora. Tror det här är lite som dagen innan man föder barn, man vet att det kommer vara det värsta man gör och man kommer ha ont överallt och bara vilja dö samtidigt som man kommer och älska det.

Kan inte säga att jag vasan har fått så mycket uppmärksamhet från min sida den här veckan, men livet blir ju aldrig som man har tänkt sig. Saker går åt helvete och att åka Öppet Spår är bara en skitgrej jämfört med vad som hänt. Oavsett hur det går imorrn så har jag alla fall gjort exakt vad jag har kunnat för att ladda så bra som möjligt. Jag tror att det snart kommer droppa pasta ur min näsa och att jag kommer kräkas så fort jag ser spagetti närmsta tiden.

Fatta att imorrn börjar mitt livs äventyr. Jag har alltid drömt om att åka Vasaloppet men aldrig riktigt tyckt det har varit en realistisk dröm, och så imorrn så ska jag göra det fast det är helt jävla sjukt långt. Det är knäppt. Det ska bli så kul att se hur et är att vlja dö. jag är bara nervös över att min axel kommer kapitulera på grund av den fina flocken sgigantiska muskelknutar som jag inte orkat göra något åt.

Imorrn smäller det och det kommer gå så bra. Även om jag verkar negativ så vet jag att det kommer gå. Bara man inte slutar röra sig framåt så tar man sig i mål. Jag är ung och frisk, har aldrig varit så stark som jag är nu och vet att det kommer hålla hela vägen.

DET HÄR ÄR STORT.





<3

Det gör så ont. Det gör så jävla ont att livet aldrig ger det man förtjänar. Det är så svårt att förstå hur hela livet kan ändra riktning på en hundradel. Det är så svårt att förstå när en person som man alltids funnits, alltid spridit glädje och värme, inte finns mer. Det är så svårt att förstå när någon som är mitt uppe i livet rycks bort på det mest brutala sätt som finns.

Jag tänker på er. Det vet ni, men jag kan inte säga det tillräckligt många gånger. Ni finns med mig i mina tankar hela tiden.


21.21

Jag vet inte vad jag ska skriva. Det går inte att förstå. Det här händer inte.


22 februari 2011

Det här händer inte

Heron City here we come

Jag sitter och bläddrar i Café och lyssnar på Metallica så testosteronet flödar. Jag älskar Café. Vem fan bryr sig om vilket lösögonfranslim som är bäst när man istället kan läsa om att Felix Herngren hette Tobias fram till han var sju? I killtidningar är det så mycket skönare texter, humor existerar och alla intervjuer är 10 gånger vassare än de allra flesta övriga tidningar. Sånt gillas. 
 
Nu ska jag bara bläddra vidare en liten kort stund och sen ska jag börja röra på mig för ikväll ska jag på bio med mina klassisar. I Heron City. Jag vinner mer Stockholmsmark för varje dag. Igår Vårberg, idag Kungens Kurva. Vad ska jag toppa detta med imorrn? Färingsö? Hur som haver ska vi se The Town och jag har inte den blekaste aning om vad den handlar om, men det lär ju vara en stad inblandad. Grym ska den enliga allt och alla vara, så jag har skyhöga förvätningar. Men jag gillar ju allt jag ser, så jag kommer nog svälja detta också med hull och hår. (Dock gillade jag inte Knight and Day som jag såg på jullovet, men det sög verkligen). Det är min måndagskväll det.

 
Idag är det ett halvår sen den här bilden togs. Titta vad vi ser annorlunda ut! Fast ändå inte. Sara Ehlers: När du läser detta så vill jag önska dig grattis på 18-och-ett-halvt-års-dagen och lyssna på den här låten: 

 

Londonhotell är nu bokat!



Det finns ju otroligt mycket man skulle kunna hinna med på en söndagsförmiddag som denna men jag föredra att inte vara så effektiv. Nu ska jag äta en liten kanelbulle (jobbet på konditori har sina fördelar) och sen åka in mot stan. Jag är verkligen fixad idag, ni skulle tappa hakan om ni såg mig haha! Men igår var ju en katastrofdag utseendemässigt så det måste kompenseras idag. Först väntar lunch med Alex på Minnas latinorestaurang i Norsborg (?) och sen söndagsmiddag med systrarna Ehlers hemma hos Korvin.


har nu varit vaken längre än ni har sovit

Tidiga kvällar leder till (ofrivilligt) tidiga mornar utan något att göra. Så jag gör som jag alltid gör: slår på tvn och bläddrar i gamla tidningar. Alla svenskar har medaljchans i slalomen vilket såklart är super sweet och jag tar strax andra vändan till köket för del 4 av min frukost. Har precis upptäck att Vagabond är en otroligt smärtsam tidning att titta i och nu börjar det klia i utomlandsnerverna. Ena dagen är det shoppingnerven som spökar - andra dagar är det Afrika som kallar och får mig att höra röster inombords. Mina själsliga åkommor är för tillfället väldigt avancerade.




ES LOCO

Idag har jag tränat för sista gången innan jag åker Öppet Spår nästa måndag. Det känns helt sjukt. Ingen kan ta hål på mig nu, jag kommer fixa hela biten! Om lite mer än en vecka kommer jag ha sett till att en dröm går i uppfyllelse. Det är så häftigt och nu börjar det kännas hur nära det är!
   Tänk att jag började i april förra året och sprang 4 km runt ängen och trodde jag skulle kolapsa. Jag är så imponerad av mig själv och det är helt obeskrivligt att ställa sig i spegeln och se vilken jävla GRYM tjej som ler tillbaka!!!

Nu ska jag äta middag med mor och far och sen sova. Saknar verkligen utgångarna med korvarna men jag vet att det kommer vara värt alla dessa tidiga kvällar när jag står där på startlinjen, och fram till dess får ni festa lite extra för mig ;-)


gonatt!


nk

Nu stänger jag ner affären här och tycker synd om min framtida man såhär i förväg. Jag hoppas han inte bryr sig om inredning, för jag vet exakt vad hur jag vill ha mitt hus. Översta tavlan är med i filmen Notting Hill och jag älskar kommentaren "Love wouldn't be love if it wasn't a goat playing the violin". Tror man måste ha sett filmen alldeles för många gånger för att ens lägga märke till den lilla frasen. Älskar för övrigt filmen också. Hett tips!

mot stallet!

Torsdag idag innebär ridning! Därför sitter jag nu och äter en macka med stekt ägg och laddar för en stund på hästryggen. Hade en liten rolig incident med ett annat ägg i morse. Ganska kul faktiskt.

Gör såhär: Stoppa in ett kokt men icke skalat ägg i micron. Vänta ca 10 sekunder. POFF. Gör det helst när mor och far inte är hemma, för allas skull. Allting kan gå i tu och ett ägg kan uppenbarligen gå i tusen bitar.

Och på tal om kläder så börjar det rycka efter sånt här i mina shoppingnerver:




Tips från intersportkillen:

"Fyll inte era vätskebälten med sprit eller whisky eller nåt sånt. Smaken sätter sig i plasten och det kan vara svårt att bli av med den. Vi brukade göra det förut när vi hade stafetter och sen smakade allt vatten man fyllde vätskebältet med sprit."

Känns inte riktigt som att den typen av tips biter på mig. Jag kommer skippa energidryck och köra på tequila när jag åker Öppet Spår. Antar att Victor kör på Captain Morgan, han är lite hårdare än mig och tequila är ju tjejdricka. Vem fan kör liksom med vatten eller energidryck under Vasaloppet?

 


Vad som snurrar i mitt huvud just nu

Hur blir man brun (läs: slutar smälta in i en vit vägg) på bästa sätt utan att åka utomlands, sola för mycket solarium eller bli orange av brun utan sol?
Hur länge kan man ha bus i ansiktet utan att få finnar?
Kommer jag orkar plugga någonting ikväll?
Varför kan Nelli aldrig gå ut ur mitt rum så jag kan dammsuga? (hon är livrädd för dammsugaren)
Varför tycker Carolina Gynning att piller som rubbar signalsubstanserna i hjärnan och gör så att hunger försvinner borde användas på folk som har nåt extrakilo, och inte bara folk med grav fetma?
Varför är jag så trött?
Vad ska vi se för musikal i London?
Viilket vätskebälte är det bästa för att åka Vasaloppet?
Hur kan det bara vara mindre än två veckor kvar till Vasan?
När ska jag lämna tillbaka familjen Ehlers New York Guide?
Hur länge till kan jag dra ut på tiden innan jag måste gå till frissan?
hur ont kommer det göra att få bort alla muskelknutor jag har i min rygg?
När kommer jag få långa, starka naglar?
Vad ska jag köpa för mössa imorrn? (mina två favvisar är borta)

och sist min inte minst:

Varför har jag inte 1400 bortglömda kronor i nån av mina jeansfickor, så jag kan köpa någon av dessa från Svenskt tenn?



SUNday

Jag har precis haft lite kvällsutfordring och insupit den obligatoriska kvällsfilen. Kan berätta för er mina kära läsare att jag lider av oanständig hunger, ett riktigt u-landsproblem skulle man kunna säga. Jag blir nu för tiden inte hungrig som vanliga människor utan får ett stort hål i magen som suger ut hela mig och drar ner mig på djupet. Man kan likna det vid the Big Bang, först en liten ärta och sen en gigantisk explosion. Var 3:e timma inträffar detta, hela dagen varje dag. Har börjat fundra på om jag har binnikemask för detta beteende är inte normalt. Men min familj tror inte på binnikemask och jag ber till gud att jag inte har en tre meter lång varelse inuti mig. Japp, så om ni undrar vad jag gör på min fritid så är det att rensa frys, kyl och skafferi.

Nu ska jag skriva nån rad på min energilabrapport och sen sova. Igår åkte jag och pappa 3 mil i skogen och imorrn blir det en eller två mil till. Spårat var ordet.


SE DEN HÄR FILMEN mina kära vänner!


tyvärr, jag kan inte låta bli...

...men jag är GLAD att det är snö! Imorrn ska jag och pappa åka långt igen och på måndag är det två veckor kvar innan jag står där på startlinjen. HERREGUD två veckor är ingenting! Och snön hade inte kunnat kommit lägligare.  
   Lite extra kul är det ju när svenska vintern blir en anledning att stanna hemma också. Barnen i Afrika kommer få läsa i sina geografiböcker om hur barnen i Sverige ibland inte kan gå i skolan eftersom de är insnöade. Jag är alla fall glad!
 
Nu är det bara en liten stunds chill och sen knatar jag iväg till mitt arbete och drar in lite extra cash. Som ni kanske vet har jag ju gångavstånd till tunnelbanan men att sen pulsa i snön från Vällingby till Spånga känns lite lagom lockande, så jag utnyttjar situationen till max och går direkt till Spånga istället. Ha en bra dag mina kära vänner!


LONDON!!



Yes yes yes, nu är flyget bokat!! Jag och frugan är ju lite sega av oss och därför har ingenting blivit bokat förrän nu. Men skitsamma för fy satan vad kul att åka till London!! Och för er som inte fattar varför det kommer bli kul (vissa kanske är bra på annat, men inte att förstå självklara saker):

1, Jag älskar att resa
2, Jag älskar London
3, Jag älskar mitt resesällskap

Femton av fem toasters! Nu ska jag lägga mig och läsa ut min bok (Igelkottens elegans) som var ganska gullig men också ganska dålig.
 Provet igår gick helt ok, men det var det svåraste jag någonsin skrivit. Jag har aldrig haft en sån upplevelse förut när man sitter och inte fattar frågorna och hur man än vänder och vrider på allt så fattar ser man ändå ut som ett gigantiskt frågetecken. Nu känns det alla fall som jag har suttit i fängelse i en mörk håla sju år och äntligen får se dagsljuset igen. Väldigt bra alltså!

Sleep tight sunshines


gameday

Imorrn alltså. Innebär för er som inte är så insatta att hela Blackan skriver första delen av Fysik B nationella provet. Bara vi som har nationella i detta fantastiskt intressanta ämne, men inte desto mindre seriöst för det, såklart. Skönt att få det ur världen skall det bli i alla fall. 
 
Annat denna dag:
Hade ett gigantiskt linsdrama imorse när min lins gick sönder, självklart sista paret, självklart har jag ett synfel som gör att mina linser beställs från Tyskland och det tar runt en vecka. Självklart var detta alltså dagen innan FyB-nationella. Men som vi alla vet är timing mitt andra namn. Löste sig alla fall som tur var och jag slipper en tillvaro med 50% nedsatt syn.
 Sara kom förbi med sin man och piggade upp lite i tillvaron, annars har detta inte direkt varit en dag full av LSMMTUAFIMC (laughing so much my turban unravels and falls in my curry). Tur då att man inte har nån turban.

att inte ha någon fritid gör mig besatt av allt jag skulle vilja göra:

Åka skidor!
Åka skidor!!
Åka skidor (alltså på både längden och nerför)
Shoppa
Kolla på Gossip Girl
Kolla på One Tree Hill/Californication/Scrubs/How I Met Your Mother/vad som helst utom fysikboken
Shoppa mer!!!!!
Gå ut!!!!!!!!
Träffa Frugan/Minna/Alex/Korvin/Kristjana/Mimmie/Dessan/alla andra som jag älskar
Åka utomlands
Sola
Fika!!!!!!
Gå på bio
Äta middag ute
Rida!
Dricka vin
Köra tequilarace
Köra bodypump
Gå och sola solarium och sluta smälta in i en vit vägg
Läsa Victors blogg om USA-året (som nu är lösenordsskyddad TÖNT)

(jag har pluggpaus var 45:e minut. Bara lite mindre än 3 timmar kvar innan jag ger mig själv ledigt för kvällen)

gonatt!

Jag tänkte ha uppesittarkväll här och plugga fysik tills det blir ljust igen, men nu finns inte en millimteter energi kvar i kroppen, så en annan gång kanske?
  Idag och igår har jag arbetat och sen ikväll har jag varit ute och sprungit (!!!!!!!) för första gången sen höstlovet. 9 km är alltid nice och extra nice efteråt! Sen blev det såklart Solsidan och så lyckades jag plugga en liten stund. Liten stund är ju bättre än ingen stund alls. Nyss kom min syster hem från sin lilla skidtrip till Höglekaredalen så nu ska prata en liten stund med henne och sen sovaaaaaaa. Buenas noches chatos!

it's friday!!

Fredagsstämningen är på topp här i stugan, precis som det ska vara! Tänk att det är lika roligt med fredag varje gång, fastän man varit med om det hundratals gånger innan haha.
  Jag sitter och äter lite fil (med tidernas godaste musli jag och mamma köpte häromdan) och strax ska jag röra mig mot stallet. Min syster är i fjällen med Blackan (inte jag dock - eller några andra över 18) och det var ju ingen ridning för mig igår, så jag rider med hennes grupp idag. Fem av fem!

Efter det blir det hem och duscha bort hästlukten och ikväll ska jag på bio med Mimmie. Vi ska se Burlesque så det här kommer bli en skitbra fredag!




0 av 5 toasters

Jag och far åkte till Ursvik och fick rådet att åka hem igen om vi inte villa ha några brutna ben. Ursvik hade förvandlats från en av mina favoritplatser i Stockholm (jaa, Vasaloppet kan truly ändra ens tankebanor) till en gigantisk sjö med is på botten. FAAAAAAAAAAN vad det här är irriterande. Det känns som att få ett glas vatten när man vill ha en rikigt jävla 3-rättersmiddag. Idag var jag mer taggad än någonsin på att åka skidor. Så nu sitter jag här, pulsbandet och understället är fortfarande på och jag vill verkligen inte ut och springa eller nåt sånt jag skulle kunna göra istället. 
 För att få upp glädjenivån lite ska jag plugga istället och det är ju så jävla kul, som vi alla vet. Fan. Nu slipper jag alla fall fixa mitt spanska tal imorrn innan jag åker till skolan, men hellre det än nu. Jaja. Ska bara låta Google Translate jobba lite sen går jag och borstar tänderna och kryper ner i sänger.

 Imorrn är det fredag, det är alla fall 5 av 5 toasters


Bild från i lördags när det var snö....


<3

Känns som att jag på något sätt aldrig varit starkare än jag är nu. På alla sätt. Jag är stark inifrån och ut och det får mig att bli mer lugn än jag någonsin varit. Jag vet att jag så länge jag fortsätter hålla mig stark, fortsätter träna, fortsätter sova och göra det som får mig att må bra kommer jag stå stadigt fastän det stormar. Vissa dagar kommer det svaja mer än andra, men jag kommer hålla mig på fötterna och försöka hålla tag i er så ni kan stå upp bredvid mig. Det kommer dagar när jag kommer behöva ta tag i er, men fram tills dess får ni luta er mot mig


RSS 2.0