nja

Jag är förtillfället blind, pga inga linser, och döv pga lock för båda öronen som suttit kvar i snart en vecka. Livet är ljuvligt så länge jag har en ledsagare som tecknar teckenspråk på handen.
 Nu är vi hos mormor inne i stan och ikväll ska jag och Klara se Bridesmaids. Som tur är har jag fortfarande smaken i behåll och om jag varken ser eller hör kan jag åtmisntone glädjas åt popcornen.


Det ofattbara

Jag har blivit allergisk mot mina linser. Det som aldrig någonsin skulle få hända har hänt. Och det innebär absolut linsförbud under två veckor, panik och optiker som visar upp skräckbilder på andra ögon som drabbats av samma sak. Har lånat hem en massa glajjor och har till imorgon på mig att bestämma vilka jag vill möta världen med den närmsta tiden. Får såna vidriga flashbacks från tiden när jag var 11 och hade glasögon OCH tandställning. Efter sju år med linser varje dag är det dags att återuppleva livet som det var, 2002. Jag är inte lycklig just nu. Inte heller ser jag något eftersom jag skjutit upp införskaffandet av nya glasögon i fyra år och alltså har ett par som fyller åtta till hösten.

Annars har det inte hänt så mycket idag. Vi har ätit lunch på Sveriges finaste golfbana (vi är den där familjen som inte hade tålamodet till själva sporten men gärna äter goda maten) och varit i stan. Sms:ade min chef och skrev att jag är hemma ett par veckor och ifall han behövde personal så kan jag gärna ställa upp. Han svarade ""Vad bra.". Vem skriver 'vad bra' med punkt på slutet?


i'm on a boat

Idag har vi varit ute och åkt med båten. Vi åkte till en liten hamn en bit bort och åt lunch, det var dessutom soligt idag så det var en väldigt trevlig utflykt. Viktigt att tänka på är dock hur man ska kolla på andra folk och andra båtar, utan man man liksom kollar ovanifrån. Det blir lätt så med våran båt. Att man hamnar så högt. Att det blir så mycket svallvågor att de andra båtarna nästan kapsejsar. Ni ser ju själva hur pappa (till vänster) måste kämpa när han ska in i hamnen.


sixty candles



Idag fyller far år och hans vänner har köpt en flaggstång i födelsedagspresent till honom. Vi ska ha fest här om nån timme och jag och Klara hoppas att party på en måndag innebär städad tillställning utan diverse popcornbunkar... De som fattar, fattar.

Annars rullar livet på här. Jag har börjat träna igen och fasar för nästa gång. Tv:n går på högvarv och jag har aldrig fällt så många tårar framför nyheterna som den här helgen. 

Ganska lätt att sakna Ibiza



13 grader varmt och regn i Jämtland just nu.


packa upp - packa om

Helgen spenderades på Ibiza med Minnapinna (och lite annat löst folk) som ÄNTLIGEN fick fylla 18!! Herregud vilken resa!! Ibiza är exakt så galet som man kan föreställa sig, ingen vettig människa kommer hem från klubbarna förrän klockan sex och solstolar kostar allt från fem till tre tusen euro för en dag. På världens största klubb fanns det bara tre barer eftersom majoriteten av besökarna ägnar sig åt andra substanser än alkohol. Och där mitt i allt var vi och dansade tills fötterna blödde.

Nu packar jag för fjärde gången senaste månaden mitt pick och pack och lämnar staden. Jämtland, mygg, kyla och rökt fisk here i come!

estocolmo



Hemma i gröna och svala Svea Rike igen efter bästa familje-sol-semestern på länge. I natt har en kille från min parallellklass i högstadiet blivit knivhuggen till döds på en fotbollsplan. Livet är hårt i orten, bokstavligt talat.

1 Juli har varit bra tider



2010 - Nice



2009 - Malta



2008 - Barlcelona



2007 - Jersey

Sin vana trogen har första juli bjudit på glädje, den här gången i form av sista dagen på jobbet och vin med Karin E. Imorrn åker la familia till Palma och sen vidare runt på resten av Mallorca. Satan i gatan vad jag har längtat efter den här dagen. Kommande vecka ska vi byta ut grönsakerna i kostcirkeln mot caprinhas och mojitos. Och tapas, oliver, sol och hav. Life is good.

jag & börje



Idag var sista dagen ute i Vaxholm och imorgon är kanske (förhoppningsvis?) sista dagen med Svd för den här gången. Jag gav en tidning till Börje Salming i solskenet och hann fråga om han var införstådd med hur stor skandal det skulle bli ifall han skulle fastna på bild med ett par Björn Borg på sig, och han sa bara utan att blinka "det aldrig kommer hända" och sen sa han "eller kanske, ifall jag skulle få en miljon". Den mannen är verkligen stenhård.

 Sen efter jobbet (älskar frasen "efter jobbet", vuxenpoäng i sin bästa form), efter den lilla nätta bussturen på 50 minuter, tog jag en sväng på stan och köpte enbart praktiska saker. Ni anar inte vilka framsteg jag gör nu för tiden. Det som jag kom hem med var ny handduk (nej tack till att fortsätta vara del av familjen lapptäcke som tar med sig alla fjutthanddukar man hittar hemma och sen går all in på att få dem att de stora och sköna ut, och såklart inte lyckas alls), solglasögonfodral (så mina inte-vara-rädd-om-brillor fick en ökad livslängd på ett år), ögonfransfärg (sånt som gamla tanter håller på med för att allt hår har tappat färgen) och passfodral (för att slippa hjärtattacken varje gång passet och flygbiljetten ligger bakom alla miljoner saker man släpar på och man behöver leta så länge att man är helt övertygad om att man blivit rånad). Mitt nya strukturerade, organiserade och ordentliga jag växer sig starkare och starkare för varje dag.


RSS 2.0