DÄRFÖR BLIR JAG ÅRETS PENSIONÄR 2010:

- Om jag inte är ute eller liknande har jag extremt svårt att hålla mig vaken efter klockan tio
- När jag ser småfjortisar mitt i vintern med alldeles för lite kläder så börjar jag frysa
- Jag älskar reklambladen från Rusta och ÖB
- Jag älskar varmkorv med bröd
- Jag älskar att bläddra i Se & Hör
- Jag vill åka Hurtigrutten
- Jag var på fotvård idag


KUL LIV IDAG IGEN

För tillfället existerar inte fritid i mitt liv, idag har jag jobbat hela dagen och sen har jag pluggat kemi från och till sen klockan sex. Jag är så jäkla grym! Hur underbart är inte känslan av att äntligen fatta något som ens kemilärare babblat på om i flera måndader? 
 
 Jobbade förresten med en helt ny tjej idag så jag har gjort två mans jobb idag - slitigt som satan. Jag har ingen fritid och min kropp är död. Det är inte lätt när det är svårt. Philip och Filip kom förbi och piggade upp en stund i alla fall.

Nu ska jag ut och vandra runt kvarteret och dra några djupa andetag innan jag går och lägger mig. Och innan jag avslutar så har jag inte träffat min bästa vän, vapendragare, skedkompis, glädjespridare, stylist, fru, va ni än vill kalla det, på nästan en vecka och jag saknar mitt lilla hjäregull som bara den. 
   Hon har förresten ny profilbild på facebook nu, hur snygg som helst! Sara, imorrn, om jag hittar min egna kemibok, så ska jag lägga den på vedkubben, ta fram yxan och drämma till allt vad jag har, sen ska jag möta upp dig i hörnet vid 7-eleven (haha nån som kopplade?).





KULLIV.SE

En av många saker som inte är okej: när ens chef ringer klockan tio över åtta och undrar vart man är innan han kommer på att han glömt bort att berätta för mig att jag skulle börja jobba klockan åtta istället för halv elva. DAMP. 

Jag vet att jag är lyckligt lottad som har ett jobb och blablablaabla men fan vad skönt det skulle vara att leva på mor & far. Idag var det dessutom hur mycket folk som helst så jag orkar inte röra en fena ikväll. Jag försöker så smått plugga lite kemi så jag kanske lyckas få godkänt på kursprovet på tisdag och det går ju som det brukar. Om inte får godkänt så kanske har jag alla fall en ganska skaplig chans att kamma hem "årets pensionär '10". Ni anar inte hur +65 jag känner mig.


OM WOOOH-GIRLS

Jag vet inte hur andra ser mig, men jag försöker vara så öppen och icke-dömande som det bara går, men hur jag än försöker så får jag krupp av alla dessa woooh-girls.
   Eftersom jag har mina vänner som jag älskar och går Blackan där ingen är helt överhajpad så stöter man inte på dessa varelser så ofta, men idag på treornars musikal så var det folk från andra skolor där och självklart hamnar jag precis bredvid två jävla skriktjejer. Och jag ville bara dra ett rep runt halsen.

Fem sekunders sång - WOOOOOOHH - tio sekunders sång - WOOOOH - applåder - WOOOHOOOO - ny sång - WOOOOH - deras kompis sjöng - WOOOOH - nån på scenen sa nåt roligt - WOOOOH - någon av killarna sjöng - WOOOOH - applåder - WOOOOH - någon dansar - WOOOOOH - WOOOOH - WOOOH - applåder - WOOOOOH - ny sång - WOOOOH

Hur kan man vara så jäkla misslyckad att enda sättet att bekräfta sig själv på är att skrika femton gånger varje minut? Jag ville bara spy, men hade jag gjort var oddsen inte speciellt höga på att de bara wooooh:at ännu mer.

Musikalen var för övrigt grym, dessvärre hade jag fet huvudvärk efteråt.


"I had no idea she was a woooh-girl" haha, underbart!


DET ÄR SÅ JAG SÄGER DET, DU ÄR DET FINASTE JAG VET

Jag har stängt in mig och försöker skriva ihop en novell till imorrn samtidigt som jag lyssnar på Håkan Hellström. Förut kunde jag nästan varenda låt och nånstans där i ryggmärgen sitter alla texterna kvar. Finns ingen bättre musik att lyssna på om man ska sitta och skriva på något seriöst.  


I´VE BEEN DANCING IN THE DARK, SEARCHING FOR A SPARK

Jag och Klara har haft kvalitetstid idag, vilket innebär att vi inte kollar på That 70s Show, äter eller tränar. Dagen till ära körde vi en eftermiddag i Vällingby med fika och lite shopping. Dagens sportiga blev nya löpartights, likadana och samma storlek (vi har alltid bra fantasi) så nu matchar vi varandra perfekt!

Nu ska jag slänga i mig nånting att äta och sen blir det stallet!


Hur länge sen?? Hörde den på radion häromveckan men innan dess för flera år sen. Haha jag håller på att bli gammal...

EN TYST MINUT....

...för mina kritvita tygskor som jag spillde korvstroganoff på idag.

Och en till tyst minut för soffan som jag precis spillde hallonsmoothie på.

Min baby syster och jag har varit ute och tränat ikväll (5 km!!) så nu tar jag igen eventuellt förlorade kalorier och äter twix. Fem av fem!

 
Titta vilken söt löparkamrat jag har!




TRÄNATRÄNATRÄNA



Satsningen mot Vasaloppet går vidare!! Idag var jag med Sara & Bettan och sprang i Ursvik och jag och frugan är bara för bra! Så himla mysigt att springa i skogen också, love it!

Men mina små läsare, bara så ni inte får prestationsångest nu, ska ni veta att jag alltid kommer vara jag och hur bra jag än blir (en vacker dag, förhoppningsvis, om Gud och alla högre makter är med mig), kommer jag alltid vara den som kom 103:a av 105 startande på Lidingöloppet 2006.




ANNAS MODEMISSAR; KLASSIKERNAS KLASSIKER



Mästerverket som det pratas om än idag.

Jag tänker: Röda strumpbyxor är hur snyggt som helst! (Då hade jag alltså bilde ovan till vänster i tankarna)

Resten av Sverige tänkte: Någon är inspirerad av falukorv med skinnet kvar.

Jag tänkte: Balir Waldorf var hur snygg som helst med röda strumpbyxor och shorts, men sen tänkte jag inte så mycket mer. Till exempel tänkte jag inte på att Blair Waldorf inte finns i verkligheten, att hennes ben är två millimeter breda eller att hennes kläder har blivit minutiöst utvalda av speciella stylistproffs. Och framför allt tänkte jag inte på att kombinationen rött-svart-blått-lila tyldigen inte är någon hit.

ZZZZZZZZZZ

Igår hade min mor sin fest som hon har pratat om sedan januari och jag är helt förstörd. Jag var uppe och red i går morse (hur underbart som helst!!!), så jag var med andra ord helt klonkad klockan nio och bussen hem gick vid ett. Tiden går inte fort när man har tråkigt.

Dagens planer är att ta sig ut till Michelle i min klass och göra klart vårat svenskaarbete, vilket kan bli ett litet äventyr eftersom hon bor 3 km från närmaste busshållplats. So long!


HURTIGRUTTEN

Rutan och Nisse is in the building!! Jag är ju inte nån sån där bortskämd jävel med mormor på andra sidan stan (eller i källaren för den delen) så det är verkligen mysigt när man träffas, även om det är cirka 70 års åldersskillnad. 
  Så ikväll har jag mest varit med dem. Som mest tog jag mig ut på en joggingrunda runt Spånga och det var faktiskt väldigt mysigt. Satsningen mot Vasaloppet går faktiskt ganska bra! Just nu är det nio och en halv månad kvar med massa träning så det spelar inte så stor roll att jag joggar lika fort som min morfar promenerar.





CAPE TOWN HEAT

Jag glassar omkring i min nya bikini med palmer på = sommarfaktor 100000! Skulle sola hade jag tänkt men jag är världssämst på det. Jag läste två kapitel i Elsas Mode (usel bok men känns som man måste läsa Sofi Fahrmans böcker) men sen höll jag på att smälta bort så jag gick in i stället.

Nu blir det sangria med systeryster och sen stallet!

 

BITTER

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jag hade fan mvg i matte i nian. Snälla gode gud ge mig dom där jävla tolv poängen imorrn och jag kommer aldrig mer svära.


MAT!

Efter att ha sålt tårtor på ett dött konditori hela dagen avrundade jag denna helg med middag med tjejerna (haha var bara tvungen att skriva det) på Fridays och aaaaaaaaaaaaaah fan vad underbara hamburgare! Okej, Minna om du dör med skidorna på fötterna och om du Sara dör av ett handledsskott från Marcus Kruger så kommer jag dö med en Jack Daniels burger i munnen.

Och innan kvällen tar slut ska jag hunnit kolla sista avsnitten på vänner innan jag lämnar tillbaka boxen imorrn. Tjohej!


VÄNNER


Idag mina kära vänner kom värmen till Norden! Jag firade det med att köpa årets somrigaste klänning och sedan gå på Thomas födelsedagslunch. Det var hur mucho mucho amable att sitta på hans balkong i solen och bara njuta. Vi körde Rappakalja sen, preimär för mig, och jag tror inte jag har skrattat så mycket på minst en månad. Haha, fem av fem såklart ♥
   Gick hem och tryckte i mig ännu mer mat sen och efter tog jag och Sara en liten promenad runt kvarteret och avslutatde med lite mys på hennes altan. Jag har så himla underbara vänner!

Nu ska jag kolla på ett avsnitt Vänner och sen ladda inför en dag på konditoriet. Hasta la vista, chatos!




VIERNES

Igår släpade Sara med mig ut på äventyr så jag fick ingen chans att ha min pensionärskväll, men jag kör väl den iskväll istället. Jag ska bara kolla på vänner, dricka te och plugga matte. Och viktigast av allt: gå och lägga mig kl elva. Fan vad jag är party!


OEFFEKTIVITET

Idag mina kära vänner har jag legat så mycket i soffan att min rumpa värker (jag skojar inte). Som vanligt hade jag storsöagna matteplaner med istället läste jag ut min bok!! Det känns som jag har läst ut bibeln! Så om ni får ett halvår över i era liv så är ett hett tips att läsa Shantaram, annars är det nog lika bra att vänta tills det kommer ut en film. 

Nu ska jag äta tacos och sen ska jag släpa min onda ner till spånga och hyra åttonde vännersäsongen.


PRIMAVERA

Jag har precis ätit de obligatoriska innan-ridningen-nudlarna och nu ska jag bara svida om innan jag cyklar till stallet.

 Vi ska hoppa terränghindrena idag och jag är astaggad!! Hehe, sista jag hoppade slutade det på akuten men nu jävlar ska jag hålla mig kvar på hästen. So long suckers. 


NY


Mor & far har bokat biljetter i helgen så på höstlovet invaderar familjen Petterson New York. NIRRE!

DIEZ DE MAYO

Nu har jag kollat igenom alla bloggar som finns minst 20 gånger och insett att självdisiplin inte direkt är mitt mellannamn. Men nu ska jag plåga mig en stund med fysikboken. Så. stört. ointressant.


IT´S SMOKIN' OUTSIDE THESE DAYS

Nu ikväll har jag ätit vaniljpanacotta och kollat på 500 days of Summer con mi hermana. 

Pluggningen idag gick bättre än någonsin, vad annars? He he. Efter stadsbibliotkeket stängde sprang vi ner en sväng på stan och rätt in i Alex. Hon hade sökt till idol och frös mer än oss, haha.


PLUGGGGGG

Nu sitter jag hos Sara och väntar på att hon ska bli klar, sen ska vi till stan och käka lunch och sen plugga hela dagen på Stadsbibliotket! Good girls :-)


FRIDAY NIGHT FEVER

Av någon anledning har jag fått för mig att kroppen behöver extra fett, socker och salt när man är sjuk. För att liksom kompensera näringen man inte kan ta upp sig när man är sjuk. Därför har jag senaste dagarna ätiti för en hel familj och inte något fullkorn eller rågbröd så långt ögat kan nå. Dessutom har jag spenderat största tiden i soffan med datan i knät. Hälsoklubben jublar.

Men nu ska jag alla fall pallra mig ut runt kvarteret och sen kanske förbi Sara och hämta upp lite grejer. Typ smink, väldigt användbart innan man dör och vaknar som Kenza.




KAN NÅGON FÖRKLARA:

Varför hälften av alla Stockholms tjejer har börjat raka av sig håret på halva huvudet? Eller är det helt enkelt så att alla har fått en kula i huvudet á la Lisbeth Salander och det var däför man tog fram rakapparaten?

JAG. FÖRSTÅR. INTE.


BLÄÄ, DEL 2

  Jag är fortfarande lika vidrigt förkyld... Bläää. Som tur är är jag är inte snuvig, utan jag blir anfådd av att gå upp för trappan och har konstant lock för öronen. Googlade lite på åkomman och fick tipset att tryckutjämna som när man flyger, men det resulterade bara i ett lock som var en miljon värre och ledde till att hela världen snurrade ända tills det släppte efter 10 min.
  Dessutom skulle mina ögon sprängas om jag satte i linserna, vilket betyder att jag går omkring med mina gamla glasögon och ser ingenting.

Jag har till och med avbokat ridningen vilket jag bara gör i absoluta nödfall. Nu kanske ni förstår vilket risigt tillstånd jag befinner mig i. 

Men det börjar faktiskt kännas aningens bättre nu, jag har redan skrivit klart idrottsuppsatsen till imorrn och jag fick 1.4 på högskoleprovet.


BLÄÄÄ

Jag är riktigt jävla äckelförkyld och överväger noga varje ord jag säger för att slippa göra något jobbigt i onödan. Blää. Jag hatar att vara sjuk men med tanke på att vi simmade med klassen (med all sannolikhet årets förödmjukelse, dessutom) och jag därmed haft ungefär 20 olika personers snor i munnen och mitt immunförsvar sedan dagen jag föddes är lika med noll, är det kanske inte så konstigt.
   Annat jag gjorde igår var att cykla nästan en timma, rida två timmar på raken och sen promenera i en och en halv. Efter det när jag och Sara skulle ha kvalitétstidkväll (eftersom vi liksom aldrig träffas) var jag ganska klonkad. Men det var alla fall mysigt att skeda med sin lilla fruga.

Vaknade somsagt med en helt skrotkompani i halsen imorse, men pallarade mig till skolan alla fall och gick på dagens två lektioner. Såg även till att ingen missade hur jobbigt och smärtsamt mitt tillstånd är just nu.

Tog en sväng förbi coop och bunkrade upp med vitaminvatten, lingondricka och mintkrokant och åkte hem och sov. Lagade årets godaste spenatsoppa efter det och nu ska jag C-vitaminknarka för glatta livet. Fan vad jag hatar att vara sjuk. Jag kommer inte ha något liv mellan oktober och mars nästa år, men jag ska inte ha en enda sjukdag under den perioden och sen åka det där jävla Vasaloppet.

Nu ska jag kolla på One Tree Hill och dricka lingondricka och fira att jag fick tillbaka högskoleprovet. Jag fick 1.4!!!!!!! DET. ÄR. HELT. GALET. Jag har redan kommit in på sjukgymnastutbildningen nu!! Fan vad underbart!!!!!!! Fy fan vad bra jag är!! Det var liksom första gången, jag hade inte tagit det lugnt kvällen innan eller sovit speciellt bra, jag hade inte gjort ett enda provtest och jag vet att jag kan förbättra mig på alla delar. JAG ÄR BÄST!

'
Saker som skulle göra min kväll ännu bättre: Att bli frisk och bada i en pool bredvid leoparder 

RUN FORREST, RUN!



Idag, mina kära vänner, ha jag startat statsningen mot Vasaloppet 2011 på allvar!  I sann amatörsanda och med stora problem med flåset släpade jag mig runt ängen, ganska exakt fyra kilometer, på den utomordentliga tiden 28 minuter. Kan tillägga att det var fet motvind över halva biten, för alla som ville anteckna.

Nu ska jag koka en kopp te och kolla lite på the Good Wife. Tänkte att det skulle bli min nya tisdagstradition att komma hem från ridningen, duscha, äta middag och sen krypa upp i och kolla på tv, så därför måste jag nu kolla i kapp så jag hamnar i fas, går liksom inte att hoppa över avsnitt 2. Haha, vilka problem brottas ni med en kväll som denna?


ME GUSTA VIAJAR, ME GUSTAS TU



Jag sitter och lyssnar på Manu Chau och känner sommaren växa fram i mig! Tänk vad många timmar jag ska sitta på uteserveringar med fina klänningar (måste införskaffas först, dock) och dricka vin och vara lycklig. Det kommer bli en så himla bra sommar i år.

Inte för att jag brukar ha värsta självförtroendedipparna i vanliga fall, men just nu känns verkligen allt så bra! Min inre damp försvann och jag insåg att man bara måste se det man ser och inte det man vill se.

Den riktiga Anna är back on track! Dåliga betyg i alla ämnen avgör inte min framtid och jag kommer ta mig dit jag vill oavsett mina betyg, som faktiskt inte är så dåliga med tanke på mina anstränganingar det här året. Jag har de bästa vännerna, jag är stolt över mig själv för en massa saker, jag är inte förkyld för första gången på typ fyra månader, jag kan sitta och säga att jag är skitbra och skitsnygg och stå för det och jag har nytvättat hår.

Och: vänskap och utseende hänger ju inte ihop men ändå lyckades jag skaffa de vackraste vännerna! Så alla ni som läser det här kan ju ta en titt i spegeln och sen somna med ett leende på läpparna ♥ 




SÖNDAGSMIDDAG

Jag sitter nyduschad och fördriver tiden med allt utom att torka håret och klä på mig. Omtio min kommer extrasyster med familjen hit och då blir det äntligen lite Anna-Kristjana snack. Sist var i måndags så det är på tiden!

Jag och Sara har tog oss ur våran dampmode och har istället haft världens mysigaste dag och cyklat till Drottningholm och köpt glass. Egentligen är det den ultimata dejten att cykla dit och leka turist, men har man ingen pojkvän tager man vad man haver ;-).

Nu måste jag släppa datan för dom är här vilken minut som helst. Jobbiga jävlar som kommer i tid...

VALBORG HOS MINNA & PÅ GRODAN

Hej mina 11 läsare! Jag hade mysigaste Valborgen någonsin igår!
  Först var jag på tjejmiddag (fem tjejer som äter middag får väl räknas som tjejmiddag?) hemma hos Minna med Sara, Ebba och Alex och åhhhh vad jag älskar er! Ni gör mig så lycklig! 
   Det började naturligvis med dåligt humör och jag och frugan stormade in nästan en timme för sent med mungiporna vid fotknölarna, men maten och sällskapet gjorde sitt och mungiporna åkte upp mot öronen efter en liten stund. 
  Vid elva insåg vi att klockan var just elva och att elva är ganska mycket, så vi tackade för oss (jag höll traditionsenligt på att glömma min plånbok med leg i kvar i Minnas kök, någon förvanad?) och begav oss in mot stan. Väl inne i stan gick vi omkring med nybörjarstämpeln i pannan, men vi lyckades alla fall ta oss till Grodan och efter att vakten hade frågat Sara fyra gånger om det var hon på passet, vilket det naturligtvis inte var gick vi in och sprang nästan rätt in i Djurgårdens A-lag. FEM AV FEM! Finns inte så mycket att säga om den saken förutom att Sara nästan haffade sin man och att jag kommer fria nästa gång jag träffar min. Och att jag aldrig mer kommer klaga på någonting när jag har haffat #40.

 Allt flöt på ovanligt bra tills en kille kommer fram till oss när vi står och kollar snett på massa konstiga människor (var sista gången jag kollade snett på någon igår, nytt liv börjar idag) och börjar vara trevlig och vi bestämmer oss för att inte dissa på en gång.
  Så då blir det "jaha, vad heter ni då?" "Ja vi heter Anna och Sara" "Aa hur gamla är ni då?" "Jaa vi är ju arton" OCH SARA SÄGER "Aaa, eller jag är egentligen 17" och killen svarar "Jaha... Du vet att jag jobbar här va?" och jag känner bara att jag vill hälla ut mitt vinglas över Sara. HUR. KAN. MAN. SÄGA. ATT. MAN. ÄR. 17. NÄR. MAN. MÅSTE. VARA. 18. Kvällens award för "Största tabben" gick alltså utan tvekan till Sara.
    Snabbts som satan tog vi fram smörvokabuläret (jaha!! är du 28? jag trodde du var 21! blablabla du ser bra ut! jaha du är halvgrek? blablabla) och fick stanna kvar ändå och lärde oss att aldrig berätta för någon att man är under 18 om det står att man är 20 på legget. 
 
Så dagens tips från coachen: Om man går ut är man alltid över 18!!!!!!!

Hahahahah Sara, jag älskar dig min fina fru. Nu ska jag njuta av att jag är ledig och läsa ut utvandrarna, och kanske göra något annat trevligt av den här dagen. Den som lever får se.



RSS 2.0