What comes before part B

Mamma är pappa är borta över helgen, min syster somnade för ett par timmar sen i nån akut-migrän-attack och jag mår illa på grund av för mycket av torr och gammal Gott & blandat. Far är lite orolig över att vi ska ha party här och att det ska bli fula fingeravtryck i taket, borde han vara. Fest är bara förnamnet på våran kväll.  

"How much cocaine they found in Charlie Sheen? Enough to kill 2 and ½ men"




17 candles







Den här människan skulle jag göra vad som helst för. Fast just nu har hon precis varit i Barcelona och kommit hem med samma hudfärg som en arab. Då är det svårt att inte hata. Ikväll firar vi med middag på Koh Pan Yang, det blir ljuvligt. Svårt att inte älska den restaurangen. Svårt att inte älska lilla guzzen också, även fast jag ibland vill ta fram yxan och hugga av huvudet på henne.

Glaset är alltid halvfullt (moments of the day)

Supertaggad Anna kommer till körlektionen fast besluten att inte klanta till det alls idag. Ska börja med att backa ut från parkeringen och lägger i backen, släpper handbromsen, tänker fan vad bra jag är som inte glömde bort att lätta på handbromsen, börjar rulla bakåt. Kommer två-tre meter innan min körlärare frågar om jag inte ska starta motorn också?

Skittrött Anna kommer till stallet och tänker jaja, den här dagen sög (gjorde den faktiskt, från början till slut) men nu är jag alla fall i stallet så nu är det bara släppa allt och klappa på hästarna. Sadlar min häst, tänker jaha, ny grej på sadeln. Tycker det känns skumt när jag kommer upp på hästryggen men rider hela passet utan större misstag, det gick faktiskt rätt så bra idag. Hoppar av och en av stalltjejerna kommer in med en sadel som ska sitta på min häst. Att min häst hade en ny kudde på sin sadel hade alltså en förklaring som löd: sadeln hörde till en annan häst.

En Anna som inte längre orkar bry sig kliver in i omklädningrummet och ser hur det spöhaglar utanför. Tänker att det alla fall blir skönt att kliva in i en varm bil och komma hem och dö. Får ett "du får cykla hem idag"-sms från far och cyklar hem i årets, så här långt, värsta hagelskur.

Men som jag brukar tänka: Glaset är alltid halvfullt. Jag hade kunnat krockat, ridit på fel häst och ramlat med cykeln. Eller som min syster brukar säga: Anna, vi förväntar oss inte ens att det ska gå bra.


Ny-yogad

Ikväll har jag varit på yoga för andra gången någonsin och det firar jag med en leverpastejsmacka med gurka. Hjärta denna kulinariska kombination; tidlös, kravlös och ständigt lika mitt i prick. 

Yogan idag kändes väldigt bra, inte minst om man jämför med min yogadebut när jag och frugan mest kämpade för att inte ramla ihop av skratt. Ett år äldre gör tydligen stor skillnad i yogasammanhang. Jag tror det här med yoga kan vara winning för mig, och det ska ingå i mitt nya liv liv som ska levas den här våren. Nya livet innebär löpning två gånger i veckan, styrka en gång och yoga en gång (och ridning två gånger). Från och med nu är mitt liv som degklump över för den här gången, för en månad sen åkte jag 90 km på skidor och idag är jag längre därifrån än på länge. Imorse (när mitt nya liv började), efter jag hade kommit hem från min springtur (jag vet, jag tränade IMORSE, det är galet), trodde jag helt seriöst jag skulle spy. Gjorde som tur var inte det utan konstaterade bara att det inte saknas förmåga att ta ut sig på träning.

Söndagsmys

Den här helgen har jag sovit, tränat, pluggat ord till högskoleprovet, druckit vin med Kristjana och varit på bio och sett Black Swan. Nu ska jag dricka en kopp te och kolla lite på himym innan jag somnar. Glömde kanske berätta det, men när jag var i London kände jag att det var hög tid för förändring så nu är mitt rum städat, ommöblerat och redo för våren. Nu vet ni det alla fall, och se filmen för guds skull, den är grym. 


LONDON







Väldigt mysig helg var det och fint väder var det också! Mitt bankomatkort ska nu spärras, klippas i småbitar och eldas upp. Jag och Sara Ehlers vet hur man shoppar.

Jag tror jag är en som gillar utmaningar

Idag hade jag på mig en kritvit skjorta. Sen åt jag korvstroganoff till lunch. Krävs ingen hjärnkrirug för att räkna ut hur det slutade.

Imorrn 07.00 har jag körlektion. Ska såklart försöka hålla mig vaken under hela lektionen, och även lyckas hålla mig på rätt sida av vägen och INTE göra ut från Statoil i mötande trafikens körfält. Tisdagar tror jag är bra dagar för framsteg, så jag går och lägger mig nu och hoppas på det bästa.





Ett år

Vila i frid, Asta. Du har världens vackraste döttrar och jag hoppas du kan se att dem fastän du inte finns just här längre. Jag hoppas du kan se vilka omtänksamma och smarta flickor de är.
Jag och så många fler ser det och jag är så stolt över er, ni kämpar när de flesta andra skulle gett upp. Jag vet att det inte är lätt, jag vet att vissa dagar är ett rent helvete, men ni gör det ändå.


en kryssning senare

Någon gång under småtimmarna fick jag tics och började att konstant klia mig på näsan. Nu ser jag ut som Rudolf med Röda Mulen och likaså gjorde jag under den senare delen av natten. Annars var det väl ganska så dräggigt, men stämningen var på topp och det var faktiskt väldigt kul! Minus dock för den lilla detaljen att man under en kryssning befinner sig på en båt och att det inte är någon höjdare att vara på en båt när det blåser.


Hörde jag Åbo?

Nu åker jag iväg på kryssning och firar 89 dagar till studenten (och ett lyckat Vasalopp). Tänkte locka håret och för en gångs skull se lite genomtänkt ut, nu ser jag ut såhär:




sleep tight sunshines

Ikväll har jag varit i stallet, kollat på Californication och funderat på vad det är för dresscode som gäller på havet. Helly Hansen-oljerock och flytväst eller fuck-me-dress och klackar? Har än så länge inte kommit på nåt bra svar så jag håller dörrarna öppna för allt. Och så har jag rakat benen med sprillans nya rakblad (lenaste benen någonsin). Jag är produktiv som vanligt alltså. Saknar alla mina nära och kära också. När ni läser detta så vet ni att jag tänker på er, men tyvärr inte har nån fritid och inte kommer ha tid att vara spontan förrän nästnästa vecka. Herregud vad det är praktiskt med bloggen, jag slipper all form av personlig kontakt men kan ändå göra min röst hörd.


för en vecka sen!





fan vad livet är bra idag

Jag har damp. Jag är på skitdåligt humör. Jag har försökt skriva det här inlägget fyra gånger men jag kommer alltid åt nån tangent så allt försvinner. Jag skulle träna ikväll men det var fullbokad på bodypump i Åkeshov. Jag tänkte köra muskel i Vällingby istället men det var fullbokat. Tänkte sen ut och springa med min far men han orkade inte. Tänkte springa själv men det kändes korkat med tanke på fina underlaget och fina ljuset just nu. Messade Kristjana och frågade om hon ville yoga med mig men hon var sjuk. Tänkte åka till Vällingby och springa på bandet och sen köra yoga i min ensamhet men missade fittbussen. Gick hem och skrotade planerna på att träna ikväll.

Nu har jag  kollat på Gossip Girl och känner tsunamin av allt jag borde göra välla in och dränka mig. Den här veckan ska 90% av projektarbetet in, på onsdag jag prov i friluftsliv (inte så betungande men prov är prov), på måndag har jag spanskaprov, på torsdag nästa vecka har jag samhällsprov. På onsdag kväll åker vi på kryssning till Åbo för att fira 100 dagar till studenten och på tosdagen kommer vi hem sent så jag kommer inte kunna plugga någon av de dagarna. I helge jobbar jag båda dagarna och jag känner hur jävla positiv jag är just nu.

Juste, jag har tappat förmågan att plugga också så det ser ljust ut för mig. Glömde också att jag måste ta körkort så snart det bara går, måste hitta nån bra bok om högskoleprovet så jag kan skriva nåt bra resultat där och hitta ett sommarjobb med barn inblandat så jag alla fall har en rimlig chans att kunna bli au pair innan jag blir gråhårig. Vad kul allt känns just nu. Dessutom vet jag att det här är så små obetydliga skitsaker att jag får ännu mer damp på att jag inte kan sluta vara arg på det.



STHLM

Yes nu är jag hemma igen. Sitter i soffan och kollar på Vasaloppet och växer lite hela tiden, kan ni förstå  att jag också har åkt i de där spåren?

Senaste veckan har jag varit i Östersund hos mormor & morfar utan dator så därför ingen update mina kära vänner. Som ni säkert vet åkte jag hela vägen från Sälen till Mora och det var det roligaste jag gjort någonsin!! Tiden blev 11.24 och jag njöt varje sekund och blev sedan otroligt besviken på upploppet i Mora som var cirka 3 meter brett. Men förutom ett mesigt upplopp det var det perfekta spår, perfekt väder, perfekt blåbärssoppa, prefekt valla, jaa - perfekt allt. Nästa gång satsar jag nog på starkare ben och ett par snabba glasögon så jag slipper kisandet under 10 timmar. Men som första gången var det en skitbra dag!

Jag firade med Voltaren över hela kroppen och dagen efter var jag stel och seg men pigg och glad. Resten av sportlovet har jag inte gjort så många knop, mest promenerat i solen och kollat på skid-VM.

RSS 2.0