måndag

Tio timmars arbetsdag är förbi och vi har käkat thaimat till middag. Jag har märkt av hur jävligt det är att blanda två språk när man är trött. Fram till nu har det inte stört mig men idag kunde jag varken prata engelska eller svenska. Önskar jag hade nåt kul att berätta men idag är en sån där dag som inte gjort någon skillnad på mitt liv.


den här låten är magisk


Säg hej till min sambo



Nu har vi flyttat in i ett twin room med varsin säng så nu bor vi här helt lagligt. Jag ska visa er hur det ser ut när jag själv vant mig vid det. Det här, mina vänner, är en evighetslång lektion i att svälja stoltheten.  

Livet känns faktiskt helt okej och jobbet flyter på som det ska. Jag har ju bara två veckor kvar nu innan jag ska sluta. Elelr chefen vet inte det, men han kommer få veta det snart. Idag var det kaos. London shoppar för mycket!

Igår var jag ledig och då käkade jag lunch med våran kanadensiska flatmate, aw:ade med jobbet och sen var jag och min sambo och tog en drink i Soho och sen en till vid Brick Lane. Bra lördag!

Nu har vi precis ätit pasta och köttfärssås (kärlek!!!) och snart ska vi ut och ta en kvällspromenad här i judekvarteren.

At the moment

Nu ligger jag i sängen här ute i judekvarteren och strax ska jag dra på mig springskorna och sticka ut en stund. Har inte tränat på två veckor nu och det märks verkligen. Så sjukt att man kan bli så beroende av en känsla. Livet är fortfarande kind of a mess men nu är det ändå lite mer uppstyrt än tidigare. Återkommer om en stund.

mitt liv som hemlös är nu över

Idag hittade jag ett rum så nu har jag flyttat till Manson Park på norra sidan av stan. Långt bort åt helvete är det, men jämfört med en parkbänk är det rena himmelriket. I området här bor det ENBART ortodoxa judar och att gå på gatan känns som att vara med i en film när alla män kommer med skägg, hatt, rock och svarta läderskor.

Dagens plan: Bo här ute till den 26e nov när m&p kommer, ha en hotellweekend här med dem och sen åka hem till Sverige den 29e. Just nu känns som en bra plan.

godnatt

Jag ligger här i min våningssäng och ska strax sova. Minns inte senast jag sov i våningssäng, det känns väldigt mycket gymnastiskläger i Sala.. (sara och klara fattar). Måste ta tag i mitt liv imorgon men nu är jag så jävla trött. Det finns tillfällen man önskar att någon fixade allt, och så finns det tillfällen när man verkligen önskar att någon fixade allt. Aja jag ville ju ha äventyr. Men kanske inte på det här hemlösa sättet. Gonatt i alla fall. Planen ikväll är att hitta nånstans att sova (tält? tältsäng? parkbänk?) i en månad, säga upp mig från jobbet när lönen kommer och ha två chillveckor när jag bara kan leva lite och sen om en månad flyga hem med m& p. Uppdaterar er såklart med morgondagens plan. Vem vet hur den ser ut. Just nu är humöret fantastiskt ostabilt så framtidsvisionerna skiftar med vädret (varje timme).

swedish seamens church

Tänkte bara skriva att jag lever. Åt middag med Oscar ikväll så nu har jag fått lite pepp och livsenergi. Bor med två andra tjejer i ett rum och jag har alla fall tak över huvudet veckan ut. Over and out.


KAOS

Londonlivet är kaos just nu. Lång historia med alldeles för dålig planering från min sida. Som alltid. Fram till för en stund sen var jag bostadslös men nu ska jag alla fall bo på hostel veckan ut. M & P övertalade mig att stanna och åka hem med dem om en månad. Får se hur jag gör. Nu håller jag för fullt på att packa ihop här sen ska jag strosa på stan ett par timmar innan jag flyttar in på svenska kyrkans vandrarhem. Herregud... Vetefan om det är värt allt stök. Men har jag bara nånstans att sova så funkar en månad till. Jaja den som lever får se vad som händer.

Det var det kapitlet



Det fanns egentligen ingen anledning med att åka hit förutom att bevisa för mig själv att jag kunde. När jag kom hit hade jag ett rum i ghettot i två veckor. Sen flyttade jag. Sen skaffade jag bankkonto. Sen gick jag på intervjuer, provjobbade, fick jobb jag inte ville ha, fick inte jobb jag ville ha. Skaffade national insurance. Började jobba på Barbour. Hamnade i vardagen med 10 timmars jobb varje dag och konstans ångest över bristen på fritid. Insåg att jag inte hinner varken äta eller träna eller göra nåt annat än att jobba. Har gått och funderat på allt det här ett tag nu och kommit fram till att jag inte har nån mer drivkraft till Londonlivet just nu. Nu har jag bevisat för mig själv att jag klarar mig på egen hand. Klart jag har saknat livet hemma som FAN. Men jag fixade det alla fall. Jag som trodde jag var en äventyrare. Sån som hoppar från kanten utan att veta hur högt det är ner till marken. Kanske är jag inte det, kanske är det här mitt äventyrsmax.

Nu har det alla fall skitit sig med boende och jag saknar som sagt viljan att göra nåt åt det. Så jag åker hem till Sverige igen. Jag har så otroligt dåligt samvete för alla på jobbet som lagt ner så sjukt mycket tid och energi på mig, men det ska bli så SKÖNT att komma hem till Sverige. Jag ska bara vila, jobba lite och leva Stockholmsliv ett tag till jag blir rastlös och vill iväg igen.


19,5



För ett halvår sen fyllde jag år, om ett halvår får jag handla jäger lagligt i Svea Rike. Ikväll aw:ade jag med jobbet. Inte varje dag man äter trerätters och dricker oanständigt mycket rödvin med chefen. Imorgon väntar en kort arbetsdag och nu väntar sömn. Gonatt.

På repeat


Camden



Jag och Hannah har haft världens skönaste dag i Camden. Man lessnar aldrig på den platsen och i varje vrå finns ännu mer att se. Ska kanske flytta in med henne och hennes kompisar i deras lägenhet i Vauxhall. Hundra gånger bättre läge än Mile End och gångavstånd till jobbet. Mitt i stan och det känns aytt man bor i London snarare än ett bortglömt miljonprogram. Dessutom slipper jag då flytta på måndag och sen flytta nästa måndag igen. Ska till min agency och prata med dem imorgon. Jag är utan tvivel deras mest besvärliga kund.

MONGO



När jag kommer hem ska vi dansa bort flera skor.

Ett litet livstecken



Igår var jag ute med min svenska kollega. Vi hamnade på svartklubb med betoning på svart. För att ta sig in var det metalldetektor, genomsökning av väskor och visitering. Väl inne var det enda positiva billig sprit. Så vi bestämde oss för att vandra vidare men hittade ingenstans att ta vägen eftersom vi knappt har lärt oss hitta det som är öppet dagtid i den här stan. Så vi vandrade till donken, som inte säljer cheeseburgare nattetid. Kallt som satan var det.

Mina italienare har dammsugit och spelat italienska melodifestivalklassiker på högsta volym i två timmar nu. Snart ska vi väl fånga dagen här och utnyttja att vi slipper sälja jackor i tio timmar idag. Det skulle inte vara helt fel att befinna sig hemma i mitt fina hus nu.


Kläder man sover gott i



Intresseklubben bör nu anteckna för glatta livet;

Bästa drömmarna drömmer man i en tröja från rivieran.

Ikväll har jag ätit middag med mina två eventuella framtida sambos. Time will tell. Jag har alla fall fixat boende närmsta tiden så sambolivet får kanske vänta ett tag. 

Jag är hungrig jämt och ständigt. Nu när jag måste handla/laga/betala allt jag äter inser jag hur gott om pengar familjen måste fått nu när jag är här.

Fick sms från mamma som är i ridresa i Portugal med sina tjejer. Det vill säga sina förvuxna stalltöntar till barndomskompisar. Klart London är nice men jag skulle inte banga på en vecka på hästryggen. Min kropp saknar stall och ridning. 

Den här dagen har gått sjukt fort. Nu ska jag sova.

Vill bara förtydliga:

Kristjana & Victor: NEJ - Jag har inte gått över till er kolsvarta sida. SJÄLVKLART är det english breakfast te i koppen på bilden.

Ps Vicke Vire, man kan köpa skittles ÖVERALLT här.

Over and out.

hampstead heath




Idag var jag, på pappas inrådan, i Hampstead Heath. Det är Londons största grönområde med utsikt över hela stan. Fint var det och så obeskrivligt skönt att slippa höra dessa konstant tjutande sirener för en stund.  


20 candles



Grattis älskade Korvin!!!! Tack för att jag får vara kompis med dig och för att jag aldrig mer kommer äta varmkorv utan att bli världens lyckligaste.

morning




London var magiskt imorse! På översta två bilderna är det Limehouse Basin. Det ligger ungefär en kvarts joggning från mig och det känns som man befinner sig på franska rivieran när man ser viken med alla båtar. Jag höll på att frysa både rumpan och öronen av mig denna iskalla morgon, men det var det värt. Sjukt bra start på dagen.

allt eller inget

Jag kom precis att tänka på vilken konstig personlighet jag har. Jag är all or nothing i alla kategorier. Antingen lyssnar jag på en låt på repeat 500 gånger eller så lyssnar jag inte på den alls. Jag bor antingen kvar hemma med familjen eller flyttar utomlands helt själv. Antingen vaxar jag bort varenda hårstrån jag har på benen eller så odlar jag päls. Antingen bor jag i ett par jeans eller så har jag dem aldrig på mig. Antingen är jag sjukligt modeintresserad och läser Elle varje dag eller så går jag omkring i mjukiskläder dygnet runt. Jag går antingen ut och dansar till solen går upp eller så stannar jag hemma och går och lägger mig klockan elva. Antingen tränar jag som en idiot eller så äter jag bara chips. Antingen är jag tokhög på livet eller så känner jag mig ynkligast i hela världen.

Jag undrar vart det här kommer ta mig och hur det kommer sig att jag inte har någon mellanväxel. Om jag kommer bli hemmafru eller toppchef.

Det finns mycket att tänka på här i livet.

Sverigebesök



Måns & Ebba är här i helgen och firar ett år som Måns & Ebba. Det är nice och det är också nice att det här är fjärde Sverigebesöket sen jag kom hit! Efter att Klara åkte hem var det först Minna och Timmy, sen Sarisen och nu senast pappa. Jag gillar besök!

Ikväll blir en lugn kväll för mig men jag kom hem vid kvart över tre inatt så det är nog smart. Lite tråkigt men ändå bra att sova så jag kanske kan klara mig från att bli sjuk nu när hela London hostar och nyser. Bra också så jag har energi att gå upp och träna innan jag åker till jobbet imorgon. Och bra för ekonomin.

xoxo



Säsong 5 känns som en bra start på den här dagen.


frulle



Godmorgon Sverige!

friday



Nu ska jag först slänga i mig lite makrillssallad och sen ska jag in till stan och möta upp två svenska tjejer jag kanske ska bli sambo med. ciaoo

run run run




Det är en very nice höstdag i London denna fredag. Jag har precis varit ute och motionerat lite. Idag sprang jag i 50 minuter för första gången sen i våras!! Jag minns inte ens när jag gjorde det sist men jag antar att det var någon gång runt Vasaloppet innan jag blev fröken chips. FAN vad härligt.

Räddaren i nöden



Säg hej till min nya bästa vän. Det enda som får mig att hålla ögonen öppna när jag går in i koma-stadiet. Nästa veckas mål blir sova mer och dricka mindre energidryck. Nu är alla fall sex arbetsdagar förbi och jag är ledig imorgon och på lördag, sen jobabr jag kort dag på söndag och är ledig måndag igen. Semester!!


vuxenpoäng



Lunchlåda - check. Idag är en trött dag. Imorgon och på lördag är jag ledig och då ska jag sova massa massa massa. Nu sitter jag och äter frukost här i min ensamhet innan jag ska röra mig in mot Picadilly Circus. Det är alltid på morgnarna jag saknar hemma som mest <3 Hoppas ni får en bra torsdag i Sverige!

london life



Jag i kombination med den här stan kör skiten ur mig själv. Ikväll har jag varit i svenska kyrkan på deras "ungdomskväll". Jag kände mig som ett riktigt utstött offer som kollar på alla andra i hopp om att någon ska komma fram och prata. Men det var mysigt ändå. Kom en halvtimme försent eftersom jag slutar jobba så sent så I rymden finns inga känslor hade redan börjat. Det var lite abstrakt att sitta i en svensk kyrka och kolla på en svensk film, där folk sitter och käkar gott & blandat och ändå vara i London.
   Sen gick alla vidare till puben på andra sidan gatan och jag satt och pratade med en man som var snäll och förbarmade sig över mig. Vi snackade lite business och han berättade om ett företag han ska starta. Så jäkla inspirerande att jag bara satt och njöt och sög in allt han sa. Inte för att jag alls är intresserad av en framtid inom media, men jag är desto mer intresserad av människor med visioner. Kan man åka till månen kan man göra vad som helst. Det är en av de bästa sakerna med att vara här själv, att min självbevarelsedrift/desperation gör att jag pratar med så många människor jag aldrig annars skulle en sagt hej till. Bra kväll alla fall! Vissa människor man träffar vet man att man kommer se mycket av i framtiden.

DESSUTOM började det en svensk tjej på mitt jobb idag!!!! Hur fantastiskt är inte det? Det är så mycket svårare att få kontakt med tjejer än killar tycker jag, så det här var väldigt välbehövligt! Dock var hon från Götet (och luktade lite fisk), men man kan kanske inte få allt här i livet. 

DESSUTOM 2 - Jag pratade med min agency och jag kan inte stanna här när mitt kontrakt går ut, men de har ordnat ett annat rum åt mig från 31 oktober. Så det bli en vecka på nåt hostel istället för fyra månader på en parkbänk. Känns som en solklar vinst. 

Pappa: Jag såg att du mejlade om rummen och jag ska kolla närmare på det i helgen eller nästa vecka! Det kanske kan vara ett lite mer långsiktigt boende. Tack i alla fall :)   

DESSUTOM 3 - Bilden nedan var runt Metro igår och tapetserade hela London och Oscar är en av personerna som gjort den reklamen och tillhörande reklamfilm som tydligen setts av hela England. Han är nog vädligt mycket bättre på sitt jobb än vad jag har förstått.  


swe



Ikväll efter jobbet åkte jag till Svenska kyrkan här i London för att spana in deras berömda anslagstavla. Jag hittade inget av intresse men däremot var det sjukt mysigt. Det kändes som att komma hem. Hem till fina Svea Rike. Innan jag åkte hit visste jag inte att Sverige har en egen lukt, men den där kyrkan luktade sverige. Enligt killen i cafet städar man bara med svenska grejer så klart det luktar Sverige om det är såpa som skrubbas in i golvet. Så sjukt att såp-lukt ger spn Sverigekänsla. Älskade Sverige. Jag kommer aldrig - förutom nu - bo någon annanstans än landet där vinterstudion med Andre Pops sänds varje helg från november till mars, där midsommar är lika viktig som nyårsafton och där ingen vettig människa har sagt mer än hej till grannen som bor fem meter från en själv.

Bra planering as ever

Smart som jag är har jag sagt till min agency att jag ska flytta ut den 23:e. Och italienska tjejen som bor här behöver ett dubbelrum så hon ska alltså ta över det jag har. Och jag har inget annat på gång. Och det känns så jävla orutinerat och så typiskt mig. AHHHHHHHHHHHHH. Fan fan fan. Nu måste jag börja panikleta efter ett nytt place. Snälla gode gud visa att du existerar.

lunch



Tescos trekantsmackor till lunch är inte så hållbart för någon som äter minst fyra ton mat varje dag. Så nu står jag och lagar lite vettig mat jag kan stoppa i min fina matlåda, som pappa tog med hemifrån. Ris, kokta morötter och köttbullar är vad som lagas ikväll. Herregud vad jag är ambitiös. MVG i hemkunskap var det va?

Btw sprang jag innan jobbet imorse. Fan vad jag gillar mitt vuxna och ansvarsfulla jag.

Dagens investeringar



Nu är jag själv i storstan igen. Efter jobbet hann jag äta en vidrig och olagad pastamiddag med pappa i Paddington innan han åkte ut mot Heathrow. Usch det är inte kul att säga hejdå till folk. Men det var kul att ha han här i alla fall. Sen köpte jag lite tunnelbaneläsning så jag slipper stå och glo in i folks öron och räkna öronhår för att sysselsätta mig på väg till jobbet.

Och som svar på frågor om minen: Ja, den är 100% äkta. Det blev en livlig diskussion om jag skulle få lägga upp den för allmän beskådan eller inte. Men jag vann tillslut, så nu vet ni alla hur min pappas läsa-karta-min ser ut. Haha.

Saturday Night Fever



Idag var det kaos på jobbet. ALLA skulle köpa höstjackor. Ett fint kvitto på att man lever blev det av den här arbetsdagen. Efteråt åt jag och pappa middag på en indisk restaurang och sen gick vi vidare till en fransk vinkällare och åt creme brulee. Mat är livet. Nu ska jag sova så jag orkar kliva upp och jogga imorgon. Sannolikheten att det kommer ske är under noll, men man kan ju alltid hoppas på mirakel.

Dinner



Äta bör man, och speciellt när någon sponsrar. Hehe.. Den här härliga måltiden hittade vi på en liten pub efter att "vi" (far) i sann Petterson-anda gått i en timme och inspekterat 150 olika restauranger. Det gäller att ALLT klaffar för att en sann Mr Petterson ska slå sig ner och ta sig en titt på menyn. 

Hur jag kan vara hungrig just nu är en gåta.

Greenwich





Den här dagen var jag ledig och när man är ledig gäller det att fånga dagen, så jag och pappa åkte båten på floden från Westminster Abbey ut till Greenwich. Världens nollpunkt var en väldigt gullig liten by med ett fint universitet och en ännu finare observatorielund med utsikt över hela östra London. Dessvärre bjöd Greenwich på väldigt äckliga dumpling. Jag börjar nu inse att vietnamesisk mat inte är min grej. Det smakar ju inget?! Jaja, härlig dag alla fall! Sen åkte pappa iväg och jobbade och jag åkte hem och tränade.

igår



Igår gick min datorladdare sönder. Herregud vilken nära-döden-upplevelse det var fram till vi hittade en ny laddare. I Sverige är det ganska svårt att få tag på prylar till en tre år gammal data men här var det busenkelt. Tack England för det.

Såhär såg det ut igårkväll när jag och far åt vietnamesisk middag och jag åt groda för första gången någonsin!!! Det är de bruna klumparna som som är grodlår. Det såg ut precis som friterad kyckling förutom att det fortfarande var simhud kvar mellan tårna. Haha.. en upplevelse. Ni måste helt klart prova det om ni får chansen!

Kvällen sedd ur mobilkameran




Jag visade Kp lite runt i området och sen gick vi upp till vackra Victoria Village och åt middag där. Jag åt mitt livs bästa moule mariniere. Går inte att beskriva hur ljuvligt det var. Helt klart fem av fem toasters.

far & dotter




Nu sitter jag på pappas hotellrum och väntar på att han ska bli klar så vi kan gå ut och äta. Han är här och ska jobba över helgen så då får man ju passa på att umgås lite. Jag lyckades få hit en liten leverans med nödvändigheter som vinterjackor och uggs. Och normala diskborstar, här i England diskar folk med små svampar. Ganska äckligt. Dessutom tog han med en kanelbulle direkt från Coop i Vinsta. Mmmmm.

Drömde om det här inatt:



Känner mig helt mind-fuckad för tillfället. Ursäkta uttrycket, men jag tror jag börjar sakna mitt normala liv lite. Idag är det en månad sen jag tog körkortet och det är sjukt vad mycket som har hänt efter det. Det ligger fortfarande kvar på posten och kommer göra det tills jag kommer hem och hämtar ut det.
  Min plan är alla fall att stanna här till jul och sen fundera på om jag ska vara kvar eller åka hem igen. Vinter och snö i Sverige lockar...

all in



Måste-måste-måste börja träna. Jag vågar inte ens tänka på hur otränad jag är nu jämfört med ett år sedan. Steg 1: Ut och springa imorgon. Steg 2: Springa innan jobbet minst två gånger i veckan. Jag vill bli stark och snabb igen! Blir så himla taggad när jag läser träningsbloggar och ser alla träningskläder ligga längst in i ett hörn i garderoben.

zzzzzz



Sverigebesök tar på krafterna. Jag sa hejdå till Sarisen vid Liverpool Street imorse på väg till jobbet och sen dess har jag kämpat för att hålla ögonen öppna. Nu är jag en slutkörd tjej som ska dricka te och äta överblivna chips resten av kvällen. Imorgon är jag ledig och ska fira det med att sova till klockan tolv. På eftermiddagen landar pappa i London så resten av veckan ska jag nog umgås lite med honom.

Sista måltiden




Vetskapen att man inte kommer träffa en person igen på ett år kan få vem som helst ur balans.

summertime



Det är helt sanslöst varmt här nu! Barbent är det enda som funkar och tunnelbanan är en pina. Idag har jag jobbat och eftersom det är söndag är det bara fem timmar. Helt sjukt att det bara är en halv vanlig arbetsdag. Sen mötte jag upp Sarisen och så åkte vi ut till Notting Hill och åt världens sämsta thaimat. Såg ut som uppspydd hundmat och smakade inte ett skit. Men det var alla fall billigt. Efter det bestämde vi oss för att åka hem med bussen. Så vi satt nästan två timmar på bussen och lyssnade på musik och tittade ut på London.


Första oktober









Fyra timmars sömn och en liten båttur från Camden till Islington. Nu är vi trötta tjejer som bara ska gosa ner oss i sängen och kolla lite på Svenska Hollywoodfruar innan vi slocknar.


Carpe Diem



Gårkvällen vart lite mer spårad än planerat. Men det var nice att se solen gå upp över London och somna klockan åtta. Vi var på Amika i Kensington. Långt bort i tjotahejti men jävligt bra ställe med mest svenskar och norskar. Ja tack till sånt, inte ofta man bara ser snygga människor i den här stan. 

 Nu har vi äntligen lyckats fånga dagen och ska iväg mot Camden. PS. Det är 25 grader här idag! Och min kjol som på bilden inte ser ut att existera är längre i verkligheten.

i'm gonna marry the night



Sara is in the building!!! Nu ska vi ut och fira min första arbetsvecka i London.

RSS 2.0