BECK!

Innan jag däckar (som alltid) tänkte jag skriva några rader om dagen.

Dagens datum var alltså 29 juni och jag var och simmade på Nälstabadet, precis enligt planen, innan jag cyklade ner till jobbet. Även denna dag var strulig eftersom det var helt sprillans ny kassaapparat som krånglade konstant och sedan åkte min kollegas p-stav ut (?) så hon fick åka in till akuten och jag jobbade själv och fick göra två mans jobb i 35-gradig hetta. 0 av 5 toasters. Men det som inte dödar härdar och jag dog ju aldrig utan ser mig själv istället som ännu ett snäpp mer härdad.

Efter arbetet övningskörde jag med fadern. Fortfarande är det Lunda industriområde som gäller men idag kom jag upp i den angenäma hastigheten av 30 kilometer i timmen. Inte illa för en tös som mig! Sen hoppade jag in passagerarsätet och kp gasade hemåt och så svidade jag om (vart en fantastisk outfit, såklart) sladdade iväg på bio med Thomas och Sara och såg Levande begravd. Det är nyaste Beckfilmen för er som inte riktigt har koll och den var galet läskig, helt galet nog var det kanske läskigaste filmen jag sett. Jaa, helt galet alltså.  Vi har ju gått genom livet tillsammans, jag, Sara och Thomas. Från första klass till Starbodiskon till Vällingbyskolan, konfirmationen och gymnasiet. Och ikväll vandrade vi tillsammans hem genom Vällingbynatten.



THE CAPITAL OF LOVE

Jag är hemma igen efter en vecka i Hara med frugan. Vi hade det väldigt trevligt, vandrade i åre, åt vindruvor och shoppade ett par dagar innan familjen kom upp och det blev traditionsenlig midommar i Alsen med sju plusgrader.
Den här veckan är det arbete som står på schemat och för alla intresserade kom veckans utbrott i morse 05.30 när jag i koma tog mig ner till cafét för att arbeta förmiddagsskiftet och det istället visade sig att min chef än en gång virrat bort sig själv och att jag skulle jobba eftermiddagar och börja halv ett. Dock är det så mycket mer värt att få lång sovmorgon och kunna vara uppe längre på kvällen, annars hade mitt dygn liksom slutat klockan åtta. 
   Första dagen av fyra har alla fall gått bra och nu ikväll har jag övningskört! Nu är jag uppe i fyra gånger, dock hör jag inte till den grupp som körde E4:an hem första gången man övningskör utan befinner mig fortfarande i Lunda-industriområde-fasen.

Nu är planen att sova och sen imorrn vakna glad och knata iväg till Nälstabadet och simma ikapp med tanterna där. Det känns som en lagom aktivitet för en sån som mig som blir invalid när temperaturen i skuggan överstiger 20 grader.

Well well, natti natti! På fredag åker jag och Sara till Nice!

PACKAR

Jag hjälper frugan lite med packningen, experthjälp liksom! Imorrn blir det ju iväg igen. 07.58 går tåget så snart ska jag röra mig hemåt och sova några timmar innan jag ska upp i ottan. På schemat står en vecka med frugan uppe i Jämtland och sen älskade midsommar. Jag älskar ljuset som är då, dygnet runt. Den som lever får se hur det går med våran fjällvandring också, jag är astaggad men senaste dagarna har det ju varit skyfall och vägar avstängda och sånt i hela Åre.
   Well well, nu måste jag nog börja dra mig. Jag har slitit hela dagen med kaninburar och repsriserna av bröllopet och allt sånt där, känner mig faktiskt väldig sliten och trött nu. Men det är väl så det är det här hårda livet i orten.

Ps, kritsjana: Stavningen var planerad och vi kör träning när jag kommer hem igen (eller satc-marathon?).

PUSSPUSS


CASA DE ABRUDAN

Kritsjana, kp och jag sitter och myser och snackar skit om allt mellan himmel och inser at vi aldrig kommer hinna se våran film vi så fint hyrde, Men vad har man annars söndagar till?

Föräldrarna sitter där nere och kollar på bröllopet men jag var inne i stan och spanade hela dagen så jag har fått min dos. Btw såg vi både Mary och Mette-Marit & co och Daniel och Victoria när de kom i sin kortege, coolt.

Imorrn ska vi ut och ha en gemensam liten joggingtur och så ska jag packa lite för veckan (och kanske packa upp först?). Nu sitter vi och pratar om hur ointressanta våra bloggar är och planerar om att vi ska skriva på våra ointressanta bloggar varje gång vi tränar. GLHF!

Sleep tight mina elva läsare. Höll på att få krupp för några veckor sen när det stod att jag hade 35 läsare men sen visade det sig att det var antal klickningar och 20 av dem står min fru och syster för. Men nu är det åter jag och ni, mina elva små läsare!


ESTOCOLMO

Nu är jag hemma igen efter min lilla Blekingetripp! Karlskrona är så stenhårt Sveriges finaste stad. Dessutom bjöd staden på kanonväder nästan hela tiden så vi har stekt som aldrig förr (och jag har bränt sönder min rumpa).
Fan vad livet är härligt!

I ♥ U


NOT ALL DAY EVERYDAY, BUT EVERYDAY, YES!

Jag arbetade idag igen och denna söndag, mina kära, vänner är faktiskt inte längtan efter arbetslöshet lika stor. 
   Resten av dagen har jag tränat och hälsat på Måns farmor (varför har inte jag också en farmor i källaren??), hämtat kvarglömda kläder och sagt hejdå och ballt sånt. Och nu har jag precis insett att jag inte orkar göra nåt mer åt min packning och slänger ner resten innan jag åker iväg imorrn. Karlskrona imorrn juuuuu! Livet är bra underbart alltså. Not all day everyday, but everyday, yes! 

  
Ebba, om du läser det här så har jag hämtat din jacka och den hänger här på min skrivbordsstol. Alex & Minna, om ni läser det här: Vad är det roliga med att vara på andra sidan jordklotet? Sist men inte minst till dig frugan: Lycka till med boklagret och börja träna på att gå i uppförsbackar!


LEVER FORTFARANDE

Jag sitter och äter lantchips pch firar att jag överlevde dagen. Ibland hatar jag min fula arbetskamrat så mycket att jag vill säga upp mig och leva på socialbidrag istället. Som idag till exempel. Men hatet börja gå över, nu känner jag mest "stanna upp och tänk ett tag, du kommer jobba för mig en dag". Och sen så känner man sig väldigt lyckad, smart och snygg bredvid en sån person, så på det stora hela är det väl antagligen bra.

Igår fyllde Måns år så det vart party all night lång. Det var hur fint som helst med tända ljus och jäger-bar och jag hade ungefär alla personer som gör mina dagar där! Fem av fem! Vi gav Timmy till Måns i present och det är nog mitt livs mest lyckade present! Kom hem sent som satan inatt igen men det är bara att köra så länge man är ung.

På måndag åker jag till Blekinge och Dessan! NIRRE!


JUSTE

Jag har ett myggbett på halsen som ser ut exakt som ett sugmärke, fem av fem...


LEVER

Jag lever men mina fötter är döda. För första gången någonsin hade jag inte med mig låga skor och nu går jag som en kärring.
   Jag hade alla fall en trevlig kväll med Minna och Timmy, aka kusinerna från landet. Glömde helt bort att det var vardag så det tog en smärre evighet att ta sig hem och anlände till hemmet runt en timme innan mina föräldrar skulle upp. Blä. Nu ska jag cykla till Vällingby i fotriktiga skor.


VERANO

Jag är en fri människa och det känns helt knäppt. Har spenderat första halvan av dagen i sängen och resten av premiärdagen har jag tränat och varit i stallet. Och läst lite i hypnotisören - grym bra!! Nu
ska jag piffa till mig typ 20 snäpp och sen blir det utgång. Life is good!


LOV IMORRN!

Jag har ägnat hela kvällen åt att lära mig cykla enhjuling men jag är enligt mina två lärare alldeles för feg och är lika dålig nu som när jag började.

Nu ska jag sova och imorrn har jag lov och ska gå på grönan min mina små cp-barn. LOV IMORRRN! Det känns helt galet!


ALLA GÅR PÅ SOC I BLACKEBERG...

...eller inte. Fotbollsmatch mellan Bromma och Blackan idag och om jag bor i Stockholm när jag blir vuxen kommer jag berätta allt om äckkliga brats och korkade fotbollskillar för mina barn. Och framför allt pränta in i deras hjärnor att Bromma Gymnasium är en sista utväg om man inte ens kommer in på sitt åttonhehandsval. Sad but true. Vilken annan jävla skola lägger liksom ner sex tusen på att köpa bengaler till en fotbollsmatch med en skola?

Var ute och tränade sen vilket betyder att jag jag nu är ännu ett steg närmare Vasaloppet.
    Efter det åkte jag och min syster in till stan för att reka där hon ska ha avslutningsgrillning imorrn, eller rättare sagt mor och far skjutsade in oss och råkade virra bort sig alldeles för många gånger så att vi skulle missa mötet med våran så kallade langare som vi hade stämt träff med. I våran familj har vi en öppen dialog om sånt som inte är bra. Absolut.



DAGENS TIPS FRÅN COACHEN



LÄS INTEElsas mode

Efter hundra sidor fyllda med "åhhh, elsa har redan klurat ut sitt nästa blogginlägg, hon är verkligen bra på att stajla ihop egna outfits" höll jag på att få krupp. Seg, platt och patetisk. Väldigt, väldigt långt från fem av fem.



LÄS: Marley och jag

Årets sötaste bok! Helt knäppt att man kan älska en bok om en hund med adhd så mycket! Tro mig, man kan göra en superhit av till och med en bok som handlar om en hund. Läs, läs, läs!!

GRATTIS SVEA RIKE!

  Igår hade Victoria sin födelsedagsmiddag som var hur trevlig som helst! Sara, Karin och jag körde utgång på Collage efteråt och hade hur kul som helst! Vi kom dit tre minuter innan det blev inträde och det var typ noll procent chans att vi skulle komma in utan att betala inträde, eller typ komma in alls eftersom det var ganska lång kö men sen vinkade vakten in oss och jag blev inte ens leggad, som på film ju! Det var alla fall skitkul och vi körde till och med en sväng i vippen och dansade lite där inne. Sara hade kul i alla fal ;-) Haha, nu är jag astaggad på den här sommaren!  

Skedade med frugan inatt och sen vid halv tolv bestämde vi oss för att fånga den här fina nationaldagen, så vi styrde stegen hem till Måns och spelade volleyboll med några från min lilla naturklass. Efter ett tag blev det väldigt varmt så vi gick ner till Kyrksjön och jag tog preimärdoppet för året. Så himla härligt!

Fan vad underbart livet är ibland!  



Från i fredags, vad är grillning utan 3.5or?

RISE AND SHINE

Gårdagen var väldigt effektiv: först hängde jag med min lilla naturklass vid Fredhällsklipporna och sen var jag och frugan på fest hos Saras danskompis. Väldigt trevlig kväll! Vi såg soluppgången, som planerat (hur fint som helst!!), och stötte på en av Saras grannar som hon inte ens visste att hon hade! NIRRE! Nu är jag väldigt tröttttttt.


TICKETS



Familjen Ehlers bjuder in till tjejvecka i Nice och självklart är familjen Petterson inte sämre, utan kontrar stolt med tjejvecka i Hara. Kanske blir det lite mer mygg och lite mindre celciusgrader den veckan, men annars kommer det bli hur mysigt som helst! Tänk er att bara käka billys panpizza och gå omkring i fula kläder i en vecka.
    Jag och frugan har även storslagna planer på att bestiga Åreskutan, fatta vilken respekt vi kommer få bland folk efter det! Haha, det är ett mål alla fall så nu blir det stenhård satsning mot toppstugan.

Sen i slutet av våran Hara-vecka kommer ju det årliga midsommarfirandet med solljus dygnet runt. Som den erfarne midsommarfiraren jag är med midsommaraftnar både i skärgården, på Jersey och på Malta kan jag säga att inget slår släktens midsommar i fjällen. Det kommer bli fem av fem!


MÅLEN FÖR VÅREN 2010 - SÅ GICK DET SEN



- HA KUL!!!  [X]
- Skriva ut vårens schema och klistra in det i min kalender [ ]
- Använda kalendern [ ]
- Äta gojjibär varje dag (hälsosamt!) [ ]
- Äta mindre chips och mer morötter [ ]
- Köpa nya kläder [ ]
- Köpa eget smink och sluta snylta från folk i tid och otid [X]
- Jogga två gånger i veckan [X]
- Fixa bra betyg i alla ämnen utom matte, kemi & fysik [/]
- Gå upp 10 minuter tidigare varje dag [ ]
- Sova minst 8 timmat varje natt (räknat från man somnar tills klockan ringer) [ ]
- Läsa ut min bok (Shantaram, bra men tjock!) [X]
- Plocka ögonbrynen regelbundet, dock oftare än en gång i månaden [ ]
- Bli effektiv [/]
- Byta nyckelring till mina nycklar [X]
- Spela mer badminton [ ]
- Gå på bio oftare [ ]
- Köpa nya glasögon (måste prioriteras) [ ]
- Piska på min far tills han ser till att jag kan börja övningsköra [/]

Så av mina nitton mål jag skrev ner när jag kom hem från Val D'Isere har jag alltså lyckats med 6,5. ganska skapligt resultat för mig. Det jag har lyckats göra i vår är alltså att börja träna (sista två veckorna alla fall), fixat helt okej betyg med tanke på hur efterbliven och lat jag oftast är, läst ut min tegelsten till bok, bytt nyckelring på nycklarna och lite halvt börjat övningsköra, dock ligger jag fortfarande på parkeringsplats-nivån.

Det som jag verkligen borde lyckats med men inte gjort: skrivit ut mitt schema, plockat ögonbrynen oftare, spelat mer badminton och gått mer på bio, och sist men inte minst borde jag verkligen ha köpt nya glasögon.

Over and out. TJOHEJ!


HÖGT UPP PÅ TOPPLISTAN!


  
Idag lurade jag ut Alex till orten. Många dagar är livet hårt i orten, men idag flöt allting på hur fint som helst! Jag har varit barbent hela dagen och för er i klassen som läser det här kan jag meddela att jag, tro det eller ej, hade shorts under min tunika. 
   
Vidare fick vi i en annan ort, inte så långt från mig, tillbaka mattenationella som vi skrev häromveckan. Som ingen missat var det ingen dålig ångest jag hade kvällen innan, men till allas förvåning skrev jag vg på det provet och JAG KOMMER FÅ VG I BETYG! V-FUCKING-G! JAG ÄR GRYM! Dessutom en sol och två vg-poäng från mvg. Ni kan nog inte ana hur stolt jag är över mig själv! Sista vanliga provet innan nationella hade jag liksom ig på. 

Tränade med systern efter skolan och det kändes faktiskt ganska bra. Dagen till ära hade jag ett rött linne på mig när jag sprang och när jag kom hem igen såg man knappt vart kroppen tog slut och linnet började. Väldigt förtjusande hudfärg med andra ord. Och efter det kom Alexpalex, sen såklart (tack för att nån fler än jag bryr sig om viktiga saker än tiden) och vi planerade lite spontana möten som ska ske i helgen och käkade glarre. Fetttttt bra onsdag alltså! 


 

CREEPY

Loggade precis in på facebookchatten efter stränga order från Bomis eftersom att en i klassen (nämner inga namn, men kan nämna att han har samma för- och efternamn) tydligen ville prata med mig.
    Det första han skriver är "hej, vet du hur länge jag har väntat?" och sen skriver han att hans kompis från mattedata vet vad jag heter i mellannamn, vart jag bor, vad mina flöräldrar heter och derasmobilnummer. Och det räcker liksom inte med att jag ska få veta att de vet, utan han måste liksom klistra in alla mina personuppgifter i chattrutan så att jag verkligen inte ska tro att han ljuger. QUÉ?

 Så nu består kvällens stora dilemma av huruvida man vågar gå och lägga sig eller inte och om det i så fall kommer ligga en blek matte/data-kille under sängen. För antagligen existerar det väl nån matte/data-sida, där det förutom info om alla ens personuppgifter även finns utförliga beskrivningar med karta på hur man har möblerna i sitt rum. Sov gott alla fär ute, och glöm inte att kolla under sängen innan ni släcker.

JAG ÄR DURACELL

Jag har ridit två timmar idag igen och nu kommer Erik vilken sekund som helst och så ska vi plugga matte. På blackan kör man liksom till skolavslutningen, wie.

Kemin imorse gick antagligen åt helvete men jag ska få mvg i svenska så att bry mig om mitt betyg i kemi är just nu pri 89. Mvg i svenska - fan vad jag är grym!




RSS 2.0