Tips från coachen



Åt den här igår, och jag säger bara: ÄT.

Jag är så uppe i varv nu att jag aldrig kommer somna. Nästan tio timmars arbetsdagar har inneburit att jag börjat konsumera redbull. Det har sina bieffekter. Jag som aldrig skulle gå ner mig i den skiten är redan fast. Koffeinet pumpar fortfarande runt i kroppen. Skön känsla. Skön tanke att jag får Sverigebesök imorgon. En av mina flatmates var precis inne här och sa hej till Sara över skype. Och så lämnade han två pund till mig eftersom jag köpte toapapper till han häromdagen. Det är sån gemenskap som gäller här i huset. Att bo i kollektiv är ganska mysigt.

imorgon!!1111



Sara Ehlers kommer hit imorgon!!! Den här helgen kommer bli bäst! Jag är inne i världens bästa flow just nu, låt det aldrig ta slut!

tack och hej



Dag 2 är förbi och jag är så trött att ögonen snart ramlar inåt. Jobbet är alla fall ganska nice. Bortsett från detaljen att säkerhetsvakten erbjöd mig jobb som dansare på strippklubben han jobbar på. I vilken värld är sånt normalt? Och kanske också bortsett från att han körde 20000 frågor på mig under dagen i stil med "vilken dag kan du äta middag med mig?" och "VARFÖR vill du inte äta middag med med mig?" och "ska vi äta lunch tillsammans nån dag då?" Kaxiga iranier i sin bästa form. Sen firade jag dagen med donken och aw. Det är förresten sommar här nu. Älskar känslan i luften när folk bli sitt sommar-jag igen.

Dag 1



Första dagen är förbi. Min engelska är officiellt sämst. Jag hade missuppfattat arbetstiderna helt fel. Det var inte från 10 till stängning, totalt 7.30 h utan från 10 till 7.30. Hej hej nio och en halv timmes arbetsdag.

MEN - förutom den lilla bagatellen så är mitt jobb nice. Alla är så himla gulliga och hjälpsamma och jag känner mig verkligen välkommen. Jackorna är sjukt snygga och med snygga jackor kommer snygga killar. (Samt även mindre snygga fjortis boys från Götet) Jag har fått strikta order från chefen att prata svenska med alla svenskar så de känner sig hemma. Inte mig emot.

Stort minus dock att jag har fått århundradets värsta skavsår i mina armhålor. Ni hörde rätt. Jag kommer aldrig mer använda tröjan jag hade på mig idag. Borsett från när jag lät en inider tråda mina ögonbryn på Camden Market är det mest smärtsamma jag upplevt på länge. Nu: sova.

En gata tillägnad Sofie



Livet som arbetslös går mot sitt slut och jag njuter av last hours of freedom. Skönt ska det bli men skönt har det också varit att vara sysslolös ett tag. Alla behöver nog ett par veckor då och då när livet handlar om att äta, sova och chilla. Mina veckor är nu förbi och imorgon går jag in i tjäna-pengar-till-mat-och-hyra-fasen.
 Jag var och pratade med agencyn imorse och bokade mitt rum en månad till. Tanken var egentligen att jag skulle flytta ut nästa vecka, men jag har inte orkat leta efter nåt nytt ställe att ta vägen. Dessutom trivs jag bra här i Mile End och jag har ett trippelrum men betalar bara för ett singelrum. Det måste jag utnyttja ett tag till.  

Fly me high, ibiza sky




Ebba la precis upp lite bilder från i somras som gör mig helt vemodig... Tänk att det fanns en tid när man låg i poolen och såg solen gå upp över Ibiza.


26/9



Såhär såg det ut i lördags när vi var ute och rännde. Idag är det måndag och jag har fixat National Insurance-nummer och städat mitt rum. Och varit i sinnestillståndet mellan vaken och dvala när man sitter på en stol, och en halvtimme senare upptäcker att man sitter kvar. Vädret i London just nu är regn som jag hoppas avtar snart så jag kan gå och handla mat.

you go girl!



Du kommer klara duggan galant! Kör hårt imorgon Korvin <3

Barbour



Jag har skypat med Sara, Korvin och la familia ikväll. Sistnämnda har redan börjat planera vilka kläder de ska köpa av mig när jag börjar jobba. Jag med, det finns ganska mycket snygga grejer på hemsidan. Nu hoppas jag bara, för oss alla, att det inte skiter sig med det här jobbet för i så fall har vi ägnat en massa tid åt att kolla på Barbours hemsida helt i onödan.


Columbia Road Flower Market



Idag har jag gått omkring här i East End. Söndagarna här är omöjliga att inte älska; det är marknader, mat och folk överallt! Idag var det sol och varmt också. Vi gick först hela Brick Lane och sen fortsatte vi ner till Columbia Road Flower Market, en helt gata med massa blommor. Kvarteren där var helt magiska. Små, små butiker med inredning och second hand och caféer med allt från bagels till ostron. Jag vill sitta på en trottoarkant och äta söndagslunch i solen varje söndag.


London


S <3



Idag lämnade Minna och Timmy London... Men på fredag kommer Sarisen!!! Ahh I can't wait!


Friday



Kvalitetstid med lil' sis. Nu blir det middag. Mmmmm.


JOBB!!!!!!!!!!



Från och med tisdag jobbar jag på Barbour på Regent Street!! Alla som är i London MÅSTE då komma in och köpa en jacka av mig. Kan säga att de är ungefär halva priset här.

:)

Trånga provhytter med okända män kanske är min grej trots allt.


om rädsla

Inatt hade jag värsta drömmen på länge. Efter de senaste två åren med allt som hänt i alla familjer är jag lika livrädd varje dag att det ska bli min tur att sitta längst fram i kyrkan. I vintras hade jag massa såna drömmar och inatt var första gången på flera månader. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om det hände någonting nu när jag är borta. 
  De här åren har verkligen satt spår i mig. Det är så sjukt och så fel att tänka så, men det känns som att nästa gång det händer någonting kommer det vara min familj. Jag bor i ett ganska dåligt kvarter här och det är en av Europas farligaste städer där man blir erbjuden att köpa kokain minst en gång om dagen, men det gör mig ingenting, det enda jag är rädd för är att något ska hända min familj hemma i trygga och lugna Sverige.


Even if you were a million miles away



Den här låten hörde jag på bussen för ett tag sen men sen när jag kom hem kom jag varken ihåg hur den gick eller vem artisten kunde vara. Bara att den var bra. Hur mycket jag än försökte, kunde jag för mitt liv inte minnas någonting alls. Nu spelades den nyss på radion. Det måste vara det här som kallas ödet.

Hard work work



Tre arbetsintervjuer avklarad! En var en "group assessment" på eat, precis som den jag var på för franska kedjan pauls förra veckan. Det är som att gå på en audition. Först ska man presentera sig själv inför alla andra som är där, sen är det en föreläsning om företaget och jobbet och efter det skulle vi idag göra en grupp-presentation och till slut var det en lagtävling. Allt är för att man ska hävda sig och visa att man tar massa initiativ. Här är det inget "vara sig själv" utan det gäller bara att synas och höras så mycket som det går. Det är en jäkla massa steg för att bara ta sig till ett provjobb. Allt för ett slitgöra som bara ger tillräckligt mycket pengar för att betala hyran och en månads nudlar. 

På eftermiddagen var det Barbour och där var "kontoret" upptaget så jag satt med chefen inklämd i en provhytt och svettades som en gris. Det gick sådär.

Sist var det för Puma och det gick skitbra!! Den riktiga Anna gjorde sig synlig och jag klickade på en gång med chefen. Om det nu ens är möjligt efter 5 minuter!? Det kändes alla fall väldigt avslappnat och jag tror jag gjorde ett väldigt bra intryck på honom och hans manager assistent. Plötsligt händer det! Assistenten sa till och med "that was a really good interview" till mig innan jag gick. Det måste väl vara ett bra betyg?

Jaja vi får väl se vad som händer. Egentligen ska jag provjobba på Ross Nye Stables vid Hyde Park imorgon men jag ringde och avbokade det. Att jobba från 06.50 till 17.30 måndag till fredag känns inte hållbart. Mitt liv kommer i så fall bestå av jobb, mat och sömn. Det livet kan jag lika gärna leva hemma.

Så, vad har mer hänt idag? Jag har varit med Minna & Timmy på Hamleys Toy Store och kollat på trolleritricken och rivit bort varje hårstrå från mitt huvud i hopp om att förstå hur det går till. Sen har vi ätit pizza och varit på Haägen-Dasz och ätit glass. Bra dag! Inatt sover jag på inte på mage.


Let's call it a day



Vilka brutala dagar det är nu för tiden. Jag lyckades till slut hitta en liten gnista i mitt inre och fullständigt bombade Oxford Street med mitt cv. Det gick sjukt bra och efter eat-intervjun ska jag imorgon på en anställningsintervju på Barbour och en på Puma.

Jag lyckades få ett provjobb på Fika också så det är vad jag gjort ikväll. Mysigt och avslappnat. Och svenskt. Det kändes bra och det är så underbart skönt när det vänder. Hoppas hoppas att jag kan få jobb där.

Nu är jag så trött att mina ögon rullar bakåt. Sa jag att jag varit igång sen kvart över sex imorse?


magsår??



Fy fan vilket magsårsliv jag lever just nu. Var och provjobbade på stallet imorse och det var hur mysigt som helst! Failade såklart på det mesta och min ridning var det sämsta jag varit med om sedan 2005. Jag skämdes när jag hoppade ur sadeln. Fick inget jobb men jag förtjänade heller inget jobb. Får se hur det blir med det andra stallet, de ligger nästan vägg-i-vägg så rykten kanske sprider sig fort. Egentligen ska jag provjobba där imorgon men vi får väl se, nu ska jag åka dit och se vad som sägs.

Jobbsökandet igår gick åt fanders. Jag har tappat bort min utsrålning någonstans i underjorden och jag känner inte igen mig själv längre. I spegeln är det nån typ av misslyckad tjej med noll självförtroende som står och kollar tillbaka. Planen idag är att försöka hitta mig själv och inleda det riktiga cv-bombandet. För en stund sen ringde en tjej från en cafe-kedja som heter EAT. och jag ska dit på någon typ av intervju imorgon bitti. Alltid något att hänga i julgranen som förtillfället knappt har barr. Ska även ringa den svenska restaurangen och försöka böna om ett provjobb. De har ringt och frågat mig två gånger om jag vill provjobba och jag har tackat ner eftersom "jag hade ett annat jobb". Fail nr 34238042840832.  

Dålig dag blev bra



Jag åkte iväg till det där stallet idag och lyckades få ett trial shift imorgon. Och nyss ringde en svensk tjej från ett annat stall, som visade sig vara det rätta, och erbjöd mig provjobb där med. Tydligan fanns det TVÅ stall bredvid varandra på en liten gränd och jag gick till fel. Fick ett provjobb på det också så nu har jag två stycken stalldagar att se fram emot. Nice.

Nyss var Minna och Timmy här och hälsade på och nu sitter jag och skypar med Måns, Bomis och Emil. Vilka nördar. Ska nog sova snart, ska upp snart. Imorgon sitter jag på hästryggen!!!!!!


Slutdeppat

Nu har jag brutit ihop och gått vidare. Idag inleder jag "Anna söker jobb i London - The Real Edition". Jag har packat ner 50 cv:n som ska delas ut i eftermiddag. Och nu jävlar ska jag sopa mattan med resten av alla arbetslösa i den här stan.

Men först ska jag skriva ihop ett så bra mejl om mig själv, att när jag läser igenom det kommer gråta av glädje. Jag har nämligen fått nys om mitt drömjobb. Och då inte drömjobb som i "joo det vore väl kul" utan "DRÖMJOBB!!!". För en stund sen läste jag på ett forum för svenskar som bor här i London att stallet i Hyde Park söker personal. Att få jobba med hästar hela dagen, varje dag, och ändå kunna bo den här stan skulle göra mig till världens lyckligaste. Om jag inte söker det här jobbet skulle jag aldrig förlåta mig själv. Måste bara försöka översätta alla miljoner hästtermer till engelska. Inte det lättaste men det här brevet måste-måste-måste bli bra. Herregud finns det ens den här typer av chanser? Kan meddela att det inte är lite prestationsångest jag känner just nu. Det här brevet måste vara det bästa jag någonsin har presterat. Ahhh. Jaja nu ska jag skriva vidare.

Ps: Såhär piggar jag upp mig själv när jag helst av allt vill hoppa från taket:



blä

Jag kom nyss hem från provjobbet på det franska stället. Det gick s-k-i-t-d-å-l-i-g-t. Enligt chefen tog jag inga initiativ alls. Enligt mig är det väldigt svårt att ta egna initiativ när man fått stränga order om att inte röra nåt, inte göra kaffe eller ta betalt. Mest vill man ju bara se hur allt fungerar så man inte gör nåt fel. Försökte förklara det och hon skulle ringa mig senare idag.Troligt att det kommer hända. Åhh orkar inte att min sämsta dag på länge är just idag.

Nu ska jag bryta ihop här i min ensamhet en stund och sen käka lunch och sova en stund. Och sen dela ut cv:n tills hela London vet att jag vill ha jobb.

Note to self: Tacka aldrig nej till jobb INNAN man har ett annat. Ibland förstår jag inte varför jag är så jävla korkad.


Brick Lane







Chicken Curry på Brick Lane med mina kära var en bra kväll. Bangladeshiska (stavning?) stormarknaden var helt klart värd ett besök. När jag blir rik ska jag dit och köpa en säck med 40 kg jasminris och bjuda släkten på. Eller storpack gurkmeja, tvåkilosförpackingarna lockade lite.

ciao bella



Jag skypar lite med Klara. Nöff nöff. Nu ska jag iväg och äta middag med Minna och Timmy!!!

Rest in peace

Min jävla datamus dog precis. Och jag är väldigt beroende av den eftersom touch-plattan på min laptop har varit trasig i flera år. Nu blev mitt liv precis väldigt mycket jobbigare. Det mesta verkar gå att göra med bara högerklick, men ändå.

På tal om jobbiga saker tappade jag min tallrik med pasta idag. Den gick i tusen bitar och min fina lunch åkte ut över hela köket, inklusive kökstolarna som redan innan incitenden var av kategorin skabbiga med silverfiskar på undersidan. Allt det här inträffade vid ett av mina sämre ögonblick när jag är så hungrig att jag är på väg att kollapsa. Jag trodde jag skulle börja gråta när jag såg mina fina farille spridas ut över stengolvet. Önskar jag kunde få spola tillbaka och ta om sekvensen när jag misslyckas med att ställa ner tallriken på matbordet. Min lunch blev till slut Tescos egna nudlar med svampsmak. Lika vidrigt som det låter.


Ice ice ice baby pleaseeeee

Eftersom jag inte har uppdaterat något idag måste ni tro att jag varit otroligt upptagen. Så är inte fallet. Nu sitter jag i svettiga springkläder och väntar på duschen samtidigt som jag försöker förstå varför italienare tycker 29 grader är en rimlig inomhustemperatur. Elementen här styrs gemensamt, så det är majoriteten som får diktatur. Okej att jag kommer från extrema förhållanden där elementen inte används förrän första advent. Men. Jag. Håller. På. Att. Brinna. Upp. 

   


M & T



Imorgon kommer de här två hit!!!! Fem av fem toasters.


Sunny (and rainy) Sunday




Lite såhär har min söndag sett ut. Jag har hängt med Oscar och fikat lite och gått omkring lite. Borta vid Victoria Park (förlåt mina kära läsare, men jag är helt besatt av den parken) finns ett litet kvarter med små delikatessbutiker, restauranger och caféer. Det är som taget ur en saga med små viktiga gubbar som dricker kaffe och folk som äter massa god mat. Så himla mysigt!!!

Nu har jag precis ätit chililax och jag är bokstavligen on fire. Snart ska jag kicka igång kvällens HIMYM-marathon. Är inne på femte säsongen nu. Vem sa att det bara är negativt att ha obegränsat med fritid?

PW



Har precis varit ute och promenderat en stund. Det är kallt här på kvällarna men när man är ute och tränar eller är i solen är det perfekt med shorts. Det är nice. Jag gick en sväng längs kanalen och det är så fint! Mina förväntningar måste varit bottenlåga för allt är så myckte finare och grönare än jag hade väntat mig.
  Just nu känns det mesta väldigt bra. Jag brukar alltid längta till eller från något men nu vill jag ingenstans. Det är en skön känsla. Imorgon eller om två veckor kanske jag inte alls gillar den är stan, men nu känns det bra att bo i ett kollektiv med fyra italienare som äter pasta två gånger om dagen.

out



Nu ska jag och mina italianos ner till puben. Eller jag hoppas det är vad som kommer ske, det är lite si och så med deras engelska så vissa saker kan bli lite oklara.

London Bridge



Jag drog på mig mina nya gummistövlar och traskade iväg mot tunnelbanan i regnet. Sen hoppade jag av vid Bank och gick ner till floden och mot London Bridge. Nu sitter jag och äter chips och ångrar redan att jag öppnade påsen. Borde kanske äta lite mat istället.

åhhhhhhh

Jag har ägnat den här eftermiddagen åt att kolla på the Killing. Helt övrtygad om att det var 20 avsnitt eftersom det fnns 20 avsnitt på tv.blinkx men sen visar det sig att det bara var 13 och resten var den danska versionen. ÅHHHH!!!!!!! Det var nära lösningen och nu måsta man vänta till nästa säsong. Orkar inteee.

Det där jobbet jag skrev om förut var inte så mycket att ha, bara 20 timmar i veckan och lika dåligt betalt som franska bageriet. Så det har varit en lite seg dag. Jag har också misslyckast ganska rejält med att kommunicera med enda personen jag har nån typ av anknytning till här. Han ringde igår och jag svarade in för jag sov och imorse när han skrev på skype såg jag det inte förrän han hade loggat ut. Han måste tycka jag är helt hopplös. Dessutom kunde jag inte ringa upp och förklara varför jag dissat heller, för det är nåt knas med hans mobil.

Det är vad som händer i London just nu. För tillfället hällregnar det här. Men det är bara en skur och när det blir sol igen ska jag nog ta mig samman och åka nånstans. Tidigare idag gick jag på Roman Road Market och jag brukar aldrig gillar marknadskläder men det var sjukt mycket snygga saker där. Lite tråkigt att jag lever på existensminimum hehe.

lördag



SHIT vad jag har varit effektiv idag. Vaknade åtta, antar att det är vad som sker när man somnar kl tio, och då gick jag upp och tog en liten springtur. Sen har jag duschat, käkat frulle, kollat på the killing, käkat lunch och nu ska jag iväg och kolla om jobbet borta i hackney är nåt att hänga i julgranen. Hej så länge! Nästa uppdatering kommer nog innan ni hinner blinka.

fest

Okej att jag inte är nån partytjej, men det här slår alla rekord. Klockan är inte ens tio här och det är fredag, jag har precis borstat tänderna och bäddat ner mig i sängen. Ska bara kolla klart på mitt avsnitt av The Killing och sen sova. Såna här kvällar är helt värdelösa men bra för ekonomin, förkylningen och kroppen. Det gäller att inte fuska med skönhetssömnen. 

PS. Ni som inte har sett The Killing måste börja kolla pronto.


Sponsrad av nike och ray ban



Eftersom jag varken har sysselsättning eller vänner här har jag extremt mycket fritid istället. Till exempel kan jag nu uppdatera bloggen en gång i timmen. Så, mina kära läsare, här har ni min power walk-look. Det är soligt här idag så brillorna åkte på. Dessutom fortfarande varmt. Ljuvligt! Jag ångrar att jag inte tog med mig några shorts.

Jaja, förutom jobbet jag ska provjobba på på tisdag har jag kanske ett annat på g. Det ligger borta i Hackney, vid Victoria Park och jag ska dit imorgon och prata lite mer och lämna cv. Gick in där i min superseriösa joggingkläder så imorgon är planen att komma dit i civil uniform. Time will tell what happens. Förresten SUGER min engelska verkligen. Jag bli en stammande klump och när jag väl får fram ett ord låter jag som en robot. Håller inte.

Kvalitetstid



Skypar lite med Sarisen. Hon är snygg idag! Jag ska snart ut på dagliga promenaden. Har man inget bättre för sig kan man lika gärna bränna lite kalorier.

Jag Idag



Jag måste bli bättre på posa om jag ska fortsätta bomba er med webcambilder... Hur som ska jag ut och åka en sväng nu. Tror jag ska till Tate Modern och vara lite kulturell. Gratis inträde måste utnyttjas. För en stund sen ringde jag och bokade jag in ett Nationál Insurance möte, så när jag fått mitt NI-nummer är jag 100% lagligt tillåten att jobba här. Fick en tid nästa måndag och sen blir det förhoppningsvis ingen mer byråkrati.

whyyyyy

Det finns EN person som gillar alla mina statusuppdateringar på facebook. Med alla menar jag ALLA och det skulle inte vara märkvärdigt ifall det var en av mina kompisar/släktingar/bekanta/kompisars kompisar/bekantas bekanta/kompisars släktingar/släktingars bekanta/... Men det är det inte. Varförrrr? Jag tror många vet vem jag menar och de som känner sig manade kan gärna ge mig tips på hur jag ska hantera detta. AHHHHHHH. (I-landsproblem när det är som bäst).

Det var allt jag hade på hjärtat för stunden. Nu ska jag sova, storstan tar på krafterna.  

Mer promenad



Ikväll gick jag en sväng längs kanalen, bort till Bethnal Green och sen hamnade jag i Victoria Park. Som var det finaste jag sett på länge, och stort. Lokalsinnet är kanske inte min starkaste egenskap... så jag gick väldigt vilse. Jag gick nog runt hela parken, det tog en timme innan jag kom tillbaka till rätt gate. Såg dock mycket snygga springande killar. Dit ska jag imorrn och springa om jag inte känner mig mer förkyld. Sen ska jag springa där hela hösten. I'm in love.  

Finally



Fem olika banker och fyra timmar krävdes det men nu har jag äntligen ett bankkonto. Jag kände att det var både vuxet och ansvarsfullt att inte välja gratisversionen, så nu har jag ett silver account som kostar 10 pund varje månad. Herregud vilken pers den här dagen har varit. Jag måste börja ta med mig matsäck när jag ska ordna praktiska saker här, sista timmen såg jag dubbelt för jag var så hungrig. But so worth it.

Anledningen att jag måste ha ett engelskt bankkonto är för att jag ska få min lön. Vissa ställen betalar ut lönen i en check, men inte mitt (förhoppningsvis) blivande jobb. Varför jag blev nekad på de andra ställena var för att jag inte hade något papper på att jag jobbar där. Lite som en ond cirkel - har man inget bankkonto får man inget jobb och har man inget jobb får man inget bankkonto.

På ett litet matställe intill en av bankerna såg jag något av det sjukaste jag sett någonsin; små bås där kvinnorna fick stänga in sig för att äta. Jag vet sen religionen i skolan att muslimska kvinnor inte får äta med andra män, men jag har aldrig tänkt på vad det innebär. Fy fan. Hur kan man tycka det är värdigt att sitta gömd bakom ett skynke, i ett bås stort som ett provrum, bara för att få i sig en bit mat? Jag ger ät-bås för kvinnor noll av fem toasters.  


dags att fånga dagen!



Här har ni mig idag! Det är fortfarande ballerina+jeans+kofta-väder här, så det kör jag på idag. Nu ska jag iväg och göra ett nytt försök att fixa bankkonto. Det gick inte alls igår så nu är planen att prova alla banker tills det funkar.

Igår hade jag en jättemysig Londonkväll! Först åt jag lite middag här med mina italianos, de är så himla gulliga! De vill alla lära sig bättre engelska så de pratar så mycket de bara kan med mig. Allihopa tycker det är jättekul att jag bor här så jag känner mig verkligen välkommen.

Lite senare mötte jag upp min mammas arbetskamrats son, also knowm as Oscar, på en pub här i närheten. Hur härligt är det inte att man kan mötas "nere på puben"? Kan nog säga att jag halvt har en kompis här nu, nice! Gjorde dock världens sämsta första intryck när jag först kom en kvart försent på grund av att jag gick vilse, inte kunde ringa och säga att jag var sen eftersom pengarna på mobilen var slut och sen inte kunde betala min öl eftersom puben inte tog kort... Ja.. som ni märker är allt som vanligt med mig.

this is the deal:



Jag fick ett jobb idag. Eller jag fick ett provskift, men det innebär jobb eftersom jag kan dubbelt så bra engelska som alla andra och är den enda blonda där. Det är en fransk kedja med jättegulliga cafeer och bagerier, och jag ska få jobba vid Bank som är fyra tunnelbanestationer härifrån. Själva "uttagningen" var bland det värsta jag varit med om. 50 pers från världens alla hörn som skulle intervjuas av tre personer. När det var min tur var jag halft medvetslös. Men det verkar som det funkade alla fall.

Nu till problemet: Även fast jag inte alls har hunnit söka seriöst än så har jag fått ett till ställe jag ska provjobba på imorgon, och det är en svensk restaurang = jag kommer få kompisar. Men det är på kvällstid. Men det innebär ett socialt nätverk redan från helgen.

Livet är svårt ibland. Dessutom har svar på m & ps gonatt-sms kostat mig 10 pund. Fan vad jag har valt fel telefonbolag.

Morgonpromenad




Lite såhär ser det ut i Mile End. Jag älskar lilla Regent´s Canal som går här, där ska jag springa sen när jag slutar hosta. Nu ska jag försöka fixa bankkonto och senare idag ska jag på arbestintervju för ett café.

Hej hej från min nya location



Här är mitt nya rum i Mile End. Satan vad det tar på krafterna att flytta.

I den här flatsharen bor det fyra italienare och alla verkar såhär långt jättegulliga och sociala. Jag har redan pratat mer med de här killarna än jag gjorde med alla andra sammanlagt på förra stället. Dessutom så är en av italienska killarna kock. Pasta... nom nom nom.

Från ett läge till ett annat



Här har ni mitt rum som jag nu lämnar. I morse när jag hade sagt hejdå till Klara åkte jag till agencyn och frågade ifall de hade några andra rum lediga så nu ska jag flytta till Mile End. Det ligger kanske två km härifrån men är helt annorlunda så det ska bli nice.



Sista dagen på semestern







Den här dagen börjades på Forever 21. Klarisen kör all in när det kommer till shoppingen. Jag kör zero in och det är väldigt tråkigt och väldigt vuxet.

Efter det fortsatte vi på Oxford Street, gick upp till Marelybone, tillbaka ner till Oxford Street och sen åkte vi ut mot Holland Park och tog en liten afternoon tea. Holland Park är 100% tråkvarning med bara massa trygga och lyckliga familjer, men det går inte att inte älska. Sen efter det åkte vi mot Brick Lane och gick hela den gatan som först är lilla bangladesh där varje restaurang har en varsin "Best Curry in London 2010"-banderoll och sen blir Londons Vintage-gata nr 1. Vi gick in i varenda affär och kollade på varenda mintgröna, knälånga 50-talsklänning som fanns. Hela jag luktar fortfarande loppis. Fattar inte hur alla utom jag lyckas hitta snygga saker på såna ställen. Eller varför det är värt att betala mer för begagnade kläder än vad nya skulle kosta.

Sen åkte vi hem, åt tortellini och åkte till Bethnal Green och jag fick ett vip-kort på stället vi var på. Jag känner mig både utvald och speciell och även att behovet att desperat öka kundkretsen var ganska stort. Gjorde dock misstaget att fylla i mitt riktiga födelsedatum på blanketten som skulle ge en gratis flaska champagne när man fyller år. Ett av många tillfällen där oärlighet varar längst. Synd att ingen av mina fyra hjärnceller är med när man behöver dem som mest.

Guzzen & Jag



Sista kvällen med sällskap på ett bra tag! Nu ska vi till Bethnal Green, ligger inte så långt härifrån, och ha lite kvalitetstid. Dock utan blå läppar, måste blivit knas med webcamen.

Englands svar på varmkoven



Minisushi, 1pund.

11 september




10 år sedan idag... Den här dagen har varit betydligt bättre.

Vi har åkt runt lite över hela stan. Under de tio timmar vi var borta hann vi med picknick-lunch i Hyde Park, lite utdelande av cv:n, lite shopping, Harrods foodhalls, busstur mot Hammersmith (finaste lilla förortsbyn) och sen middag i Notting Hill. Vi var på en restaurang som heter Itsu där man plockade maten från ett band. Jag och Klara är fortfarande i extas. Varför finna inte sånt i Stockholm? Bästa restaurangupplevelsen på länge!!!

Camden Market






Idag var vi i Camden och gick på Camden Market. Herregud vilket ställe... Det var som att komma till Himlen/Bombay/Hanoi/Jakarta/Havana. Mat överallt i alla möjliga färger. 
 Idag har jag också, i ett litet indie-stånd inne på marknaden, för första gången trådat ögonbrynen. Jag tror aldrig att jag varit med om något så smärtsamt. Tårarna rann som ett vattenfall ner för mina kinder och pinan, och förnedringen, var total. Men det gick väldigt fort och blev väldigt fint och nu kan man skåda TVÅ ögonbryn i mitt ansikte. Plötsligt händer det.



Day 1






Nu är jag dagen förbi och jag är trött som ett djur. Jag bor i ett litet men ganska fint rum långt ute i förorten. Det är BARA pakistanier i det här området, om man dvs inte ser en indier. Men annars tycker jag det känns som ganska välvårdade kvarter, inga uteliggare eller råttor än så länge.

Vi har hunnit installera oss ganska bra här och varit en sväng inne i stan. Först började vi med Marelybone och världens mysigaste bokhandel. Som att kliva in i en saga! Åk dit ifall ni ska till London! Sen tog vi en snabb, helvetesjobbig sväng på Primark och sen efter det gick vi ner till Chinatown och åt middag.
 
När vi kom hem för en stund sen träffade jag de andra som bor här, som visade sig vara ett tyskt och ett italiensk par. Inte Abdullah, Amed och Mohammed som jag var övertygad om att det skulle vara.... Trevliga verkar de vara allihopa så det kan nog bli bra det här. Nu ska jag krypa ner bredvid min sovande lillasyster och hämta lite krafter till morgondagen.





Livet i resväskor



Japp, här är allt jag äger. Allt från klackar till löparskor till mjukiskläder till dunkuddar. Har nog glömt en del men det får köpas på plats. Har kört ett köttigt pass i cv-fabriken tidigare idag så nu har jag hundra stycken cv:n att dela ut. Hann även lunch med Karin och fika med T & K. Allt enligt plan. Nu återstår bara att sätta sig på resväskorna så de går igen. 07.35 imorgon bitti lyfter vi mot London!!!

Torsdag

Idag ska jag säga hejdå till Korvin, säga hejdå till Teresa & Kristjana, fixa en massa papper, skriva ut en massa cv:n, packa klart och försöka bli frisk. Jag kan inte fatta att det är imorgon jag åker!? Och jag kan inte fatta att jag inte har fått panik än!?

Det här känns lite som dagen innan Vasaloppet. Jag är bara hur taggad som helst och så jäkla nyfiken på hur allt ska sluta. Den där vasadagen ändrade verkligen mitt liv. Alla borde göra nåt sånt för att få veta hur stark man är och hur mycket kan kan klara av helt på egen hand om man bara vill. Det här med äventyr alltså... <3


Enligt klara: Veckans Käklinje



Enligt mig: Veckans sömnbrist.


Nerds




Såhär ser det ut hos oss ikväll. Klara glider omkring i sina nya glajjor och jag dricker te för att skrämma iväg min onda hals. För en stund sen kom jag hem från en liten Minna-dejt och nu ska jag ta och stryka så mycket kläder jag hinner på sju minuter innan Hawaii Five-0 börjar.


På repeat


När det begav sig



Såhär såg det ut när jag och Dessan var på Malta 2009. Idag var jag och hälsade på i hennes och hennes pojkväns nya lägenhet. Hur fin som helst precis vid Mariatorget! Galet att två av mina tjejkompisar bor med sina pojkvänner och en annan är förlovad med sin.....!!!! (Jag hoppas på det bästa och har kanske nått det stadiet om 20 år)


spikat



Igår bokades flyg och boende de tre första veckorna, så jag har tak över huvudet innan jag vet exakt mer vart i London jag vill bo. På fredag lämnar jag Sverige!

bra kväll



Firade lilla körkortet med m & p och sen har jag haft lite kvalitetstid med Sarisen. Hon ska sova här inatt så vi verkligen maxar umgänget. Sista gången vi ses innan jag åker till London och hon åker till San Fransisco. :(

Plötsligt händer det



Körkort <33333

Love back in the days


Corny


 

Idag behövdes kaninmatsförrådet fyllas på lite, så vi åkte ut till Lovön och köpte på oss lite havre och sånt. Och så kände vi att majsförråden nog också behövde en liten refill.

Girls night out

 

Yes

'
Igår var en bra dag!


Nej-nej-nej



Jag ger gröna toppar noll av fem toasters. Noll, noll, noll.

Sista natten med gänget





Igår var sista natten med gänget. På väldigt lång tid. Jag får inte tänka för mycket på det för då blir jag allldeles för sentimental. Hjärta er mina fina.


pirr

Ikväll hade jag min sista körlektion. Min körlärare sa att han tror på mig. Känns ganska mycket som något han säger till alla. Men det lät ändå väldigt bra i mina öron. Imorgon ska jag upp tidigt som satan och skriva teoriprovet. Hoppas hoppas. Det skulle göra min dag om jag klarade det. Jag har läst teoriboken så många gånger att det snart bara är konfetti kvar.

Nu ska jag sova. Man bli trött av att jobba elva dagar på raken.. Nu är jag arbetslös. Det. Känns. Jävligt. Bra.

And I'm off



Sista dagen på jobbet idag. Någonsin. Nu ska jag vara så bra att chefen gråter blod ikväll. Life is good!!!!!!!

Nattliga tankar



Efter att noga studerat svenska flickor/tjejer/kvinnor senaste veckorna har jag kommit fram till att skorna ovan är det som gäller i höst.

Varför jag inte ska köpa dem är alltså:
- ALLA har dem
- Klara köpte ett par förra året = jag blir en sån som hakar på en trend ett år efteråt
- Att köpa dem visar på bristande fantasi och att man är en död fisk som följer strömmen
- De är så vanliga att till och med Skopunkten har gjort sin egna variant av plast från gamla tandborstar
- Klacken är alldeles för mesig för att räknas som en klack men alldeles för hög för att inte vara det
- Pengarna de kostar skulle räcka till mat i en månad i London

Varför jag kommer köpa dem:
- De är så jäkla snygga
- Passar till allt
- Jag har ingen fantasi
- Jag är en död fisk som följer strömmen
- Man blir ändå 7 cm längre och de är inte jobbiga att gå i
- Jag har inte köpt någonting i klädväg sen jag köpte en vit bh dagen innan studenten
- Tar matpengarna slut får jag fixa en rik dejt som kan bjuda mig på middag (alt en snygg student som kan bjuda mig på nudlar)


RSS 2.0