Bra tisdag

Jag sitter och kollar på House och njuter av känslan att titta på tv. Jag minns inte senast jag kollade på ett helt program. Mer sånt ska det vara i mitt nya liv efter studenten. Mitt nya liv som förutom tv-tittande även kommer innebära inga hästar.
  Red på finaste hästen ikväll och blev helt sentimental när jag kom på att det kanske var sista gången. Fina, fina hästen som har gjor mig så lycklig så många gånger. Min ridfröken frågade hur jag kunde sluta nu när det börjar gå så bra och jag undrar lite samma sak. Lite läskigt att det kanske dröjer flera år innan jag får chansen att bli ännu bättre. Men samtidigt så finns det ju hästar på andra ställen än i Vällingby. Kommer aldrig kunna leva mina dagar helt utan de där fyrbenta krabaterna. 
 Innan stallet provjobbade jag på ett möjligt sommarjobb. Gick mer nja än ja, men första dagen är alltid första dagen. Hur jag, som hatar påträngande försäljare, ska bli en bra påträngande försäljare kan man fråga sig. Men vafan, har man åkt Vasaloppet är allt möjligt. Plus att cash is king. Extra mycket king om det innebär att jag kan åka till London och vara fri och kolla på tv.
  Dessutom har jag bestämt vad jag ska få i studenpresent. Familjen P jobbar lite mer peka ut vad man vil ha än önska sig och hoppas på det bästa, men det är nice. 


lugg



Sitter och tycker Sienna Miller är så jävla snygg (som alltid) och att man kanske skulle ge luggen en chans (som jag aldrig vågar). Men känns lite som att den där människan passar i allt och att risken är stor att jag ser ut som en åttaåring som lekt med saxen. Time will tell... Idag har jag tagit studentfoto (självklart med den dagliga dosen drama som alla mina dagar innehåller, speciellt de där det är viktigt att passa en viss tid) och chillat med Korvin i och hennes barnvaktsunge i Vasaparken. Ikväll har jag tränat och ätit glass. Fan vad kvinnan på bilden är vacker.

Plötsligt händer det

Just nu: Noll ångest. Inga grejer som ska lämnas in. Det bästa jag upplevt på länge. Dessutom håller jag på att ta mig ur min ofrivilliga fattigdom. Känns väldigt bra. Det som tynger mig just nu är kruxet vad man ska önska sig i studenpresent. Klocka? Halsband? Ring? Livets svåra val. Tror jag har hittat en ring (asfin!) men hur vet man vad man kommer vilja använda varje dag resten av livet? Som sagt, mycket tunga beslut som ska tas.  


Entering cash flow mode

Idag har jag varit på mitt livs första jobbintervju. Det var heöt klart en erfarenhet och det gick nog fantastiskt dåligt, eller? Sjukt ansträng att sitta och sälja sig själv framför en person man aldrig sett förut. Men jag tror jag ändå lyckades hålla ihop det helt okej och alla fall fixa ett provjobb till på måndag. Synd bara att jag var tvungen att springa efter mr boss och säga att jag kom på att jag hade studentfoto då. Jaja, känns ändå som det kan bli nåt bra i slutändan. Tekniskt sett så måste det vara min tur att ha flyt. 
  Sen åkte jag direkt till mitt andra nya jobb och kollade på fotboll på arbetstid. Litet minus att det spöregnade första timmen och mina joggingskor lika vattentäta som en sil. Litet till minus att blöta fötter kombinerat med fyra grader i luften innebär antarktiskyla. Ett gigantiskt plus är alla fall att jag ska jobba på Summerburst, så helt klart värt kylan.

Nu ska jag sova och vakna till en dag att spendera på Spånga konditori. Pengar kommer rulla in den 25 juni.

Vad jag gör i oktober - del 3

Ett femton gånger smidigare alternativ till Australien är att ta flyget till London. Två timmar bort finns allt man kan önska sig. Notting Hill är kanske världens finaste stadsdel och Hyde Park kanske världens vackraste park att jogga i. Bring it on, säger jag bara. 







 


Miercoles

Dagens höjdpunkt var tänkt att bli när Blackan spöade skiten ur Bromma. Fick tyvärr aldrig se det ske eftersom Brommas klack slängde in bengaler på plan och matchen blåstes av. Antar att deras slogan är Fuck the Future inte har uppkommit genom lösa rykten. Inte mycket mer att säga om Bromma Gymnasium än så.
  På vägen hem tajmade jag dagens första störtskur. Sen när jag sprang (ni läste rätt) till stallet tajmade jag den andra. Red på bästa hästen och sprang sen hem igen. Dubbel workout i sin bästa form.  
 Nu sitter jag och försöker få fingrarna att blöda genom att skriva på mitt livs sista samhällsuppsats. Skulle säga att blodflödet just nu är lika med noll.

Kan även meddela att jag även denna fina dag varit ett svart hål när det gällt matintaget. Börjar tro att det är nån typ av pms-hunger som drabbat mig, skulle jag rabbla upp allt jag ätit idag skulle ni tro nåt var på tok. Jaja. Äta bör man annars dör man.


Vad jag gör i oktober - del 2

Jag vet att jag har hela livet på mig blablalaaa och det är ingen brådska att göra allt man vill göra osv osv. Och jag har ställt in mig på att vara hemma till hösten och plugga eller jobba. Skönt att ta det lugnt ett par månader och inte behöva släppa taget om allt än... Hinna umgås med alla nära och kära och klura ut hur fan jag ska komma in på läkarlinjen... Låter ju bra och stabilt. Som en bra grund att stå på. 
 Men frågan är bara vem är jag försöker lura? Det jag vill mest av allt är 1, göra någonting helt nytt, 2, komma bort, 3, åka iväg själv och se vad som händer. Så hur går det ihop? Att vara hemma kommer innebära samma liv, samma vanor, samma rutiner, samma glädjeämnen. Samma härliga utekvällar, samma vänner som jag verkligen älskar, samma trygga liv. Samma rastlöshet. Samma känsla av att det finns mer att uppleva än Spånga och Ambassadeur. Visst skulle det vara skönt att få jobba och tjäna ihop pengar, men det är exakt vad jag kommer ägna mitt liv åt de kommande 50 åren. Att jobba på Ica kommer jag få göra ändå.

Igår satt jag upper halva natten och försökte klura på min framtid. Hittade lite sidor om Australien, inte för att jag någonsin varit speciellt sugen på att åka dit men det känns som att jobba på en ranch och sitta på hästryggen hela dagarna skulle passa mig väldigt bra. Bring it on.





Säg hej till min nya hållning


Gjorde den makabra upptäckten igår. Casual enligt vissa. Tragisk och fruktansvärd enligt mig. Till och med min ridlärare kommenterade att jag såg kutryggig ut. Den här trenden måste brytas NU och alla jag känner: var på mig. Ge pikar. Vad som helst som får mig att se ut som en stolt människa och inte en snedtränad jugoslav.

Note to self:

För cirka en timma sen slog det mig varför jag varit VRÅLHUNGRIG hela dagen. Gårdagen innebar nämligen, förutom skola och arbete att jag slog ihop middag med kvällsmat och åt klyftpotatis med köttfärsbiffar vid halv elva på kvällen när jag kom hem. Absolut stort fett big-no-no att missa en del av matintaget, vilket jag är otroligt väl medveten om men såklart inte tänkte på. Middag plus fil med musli kändes lite väl ambitiöst när klockan började närma sig midnatt. Känns som jag är lite av ett extremfall när det gäller foderintag, är det ens möjligt att man är hungrig dagen efter på grund av mat man aldrig åt, dagen innan?
 Så för att nu återställa balansen ska jag kolla på film med min syster och äta en bunke popcorn, eller två/tre/fyra/fjorton. Kolhydrater och fett när det är som bäst. OCH fil innan jag går och lägger mig. Aldrig-mer-slarva-med-filen.


Är det bara jag...

...eller är det helt ok att se 90 minuters fotboll från Söderstadions östra läktare på arbetstid? Än så länge gillar jag mitt nya jobb. Fick visitera och hittade både bananer och redbull i folks väskor.

Dessutom är min dator tillbaka efter lagningsfrånvaro och jag kan återigen spendera exakt så mycket tid framför facebook som jag vill, utan att min syster får damp.


Live Update

Sitter och äter oliver och dricker oboy och njuter av att mina ben är så slut, pga bodypump, att jag kommer behöva ropa på hjälp för att ta mig någonstans. Skön känsla. Skön söndag. Har gjort cirkus noll knop idag förutom att ta mig till Vällingby och hem igen.
 Skön helg också för den delen. I fredags firade vi Thomas på Sommar och igår var det utgång med mina tre hjärtan, aka korv-flickor. Först traditionsenliga vinet hos Karin sen Amba all night long. Mucho härliga kvällar!!!!!! Barbent dessutom, hur ljuvligt är inte det?
 Nu ska jag liten dusch tror jag. Odören från mig är something else för tillfället. Kanske man ska slå på stort och raka benen också? Fastän det kan vara svårt att tro så äger jag en grymt bra rakhyvel, jag är bara inte så bra på att använda den.


helg och utgång på ingång


ÄNTLIGEN blev det fredag och jag ska strax bege mig in mot stan för nya äventyr. Idag fyller personen på bilden ovan år, så det blir middag och sen utgång. Kanske bara ben för första gången i år?

Alla mina singelvänner (om jag ens har nån kvar?): den här mannen är allt ni söker. Snygg, smart, vältränad, blir lätt brun, har körkort, ett hjärta av guld OCH är singel. Enda anledningen till att min mor inte vill att jag gifter mig med Thomas Pettersson är hans efternamn. Vilket inte är något problem för er. Om jag inte minns helt fel så är det här första personen som pussade mig på munnen. Men detta inträffade på en klassresa runt 2004 så no hard feelings från min sida.


19 maj

- Sista fysikprovet någonsin är skrivet
- Gjort riktiga chins för första gången
- Räddat en hund, som fastnat i sjögräs, från att drunka
- Pga hunddramat, badat i Råcksta träsk för första och sista gången
- Sprungit in i min gamla flamma (eller vad nu benämningen är på personen som krossat ens hjärta fler gånger än vad som är rimligt) från Vällingbytiden, som jag inte sett på 2 år
- Sett Blackans Grease-musikal
- Ätit korv till lunch, mellanmål och middag

Och igår fixade jag jobb som läktarvakt på Söderstadion. Än så länge mycket oklart vad det innebär, men känns som det kanske börjar gå bra nuuuu.


Veckans beundrarbrev, v 20


Okej, såhär ligger det till:

Jag har ett hel skrubb full med kläder. Min syster har en hel skrubb full med kläder. Trots det kan jag inte hitta NÅGONTING att ha på mig. Hur detta kan vara ett problem kan jag för mitt liv inte förstå. Inte heller hur jag tar mig härifrån. Hjälp mig, någon???




...och DÄR gick luften ur mig

Idag redovisade vi vårat projekt. Med andra ord är vår lilla bebis ute ur våra liv för alltid. Skönt och knäppt. Det blev en fin liten roast och jag antar att jag på slutet såg ut som århundradets idiot. Men det är väl smällar som ingår när man går Blackeberg.
 Nu ska jag strax knata iväg till stallet, powerwalk yeeeah. Sen plugga fysik. Skulle egentligen gjort det hela eftermiddagen men hade stora problem att ens hålla ögonen öppna så kunde inte kräva nån mer aktivitet av min lilla hjärna än ligga i soffan och dricka te. Såna stunder måste man ju också ha ibland.


En bild sägs säga mer än tusen ord



Jag kan inte annat än hålla med. Ord är överflödiga.

V.R.A.K.

Igår skulle jag och Alexandra ha lite kvalitetstid på Josefinas (HJÄRTA DET STÄLLET). Sen hamnade vi på Vapiano och drack Strawberry Daquiris (som tyvärr skapades av fel bartender). Sen kom Victor & co och efter lite småstopp här och var, som hemma hos Torbjörns kusin, hamnade vi på Laroy. Där var Kristjana också och sen var klockan halv tre och sen var klockan halv fyra när jag var hemma. Sen har jag jobbat en hel dag och nu ska jag äta middag, träffa Sara en stund, skapa en powerpoint om vårat projektarbete, plugga fysik, duscha och om jag överlever kvällen sova en jävligt härlig natt. Vadå sliten?


Lite drömmar


New York Marathon


Kuba och mojitos på färgglada barer


Lära mig franska


Tokyo /Japan

ra
Lära mig surfa


Se vilda lejon


Bungy Jump

 
Skärmflygning från Åreskutan


Rio de Janeiro


Axplock från v 19:

Varit på en spontantjejmiddag, pluggat inför två prov, skrivit två prov, gjort mitt livs första polisanmälan, varit hos läkaren och fått hostmedicin för att få slut på mitt eviga kraxande, varit hos Sveriges mest extrema hinduiska församling, sett mitt livs första snok, sprungit för första gången på två månader, varit i stallet tre kvällar, after-workat med korvin och inhandlat studentoutfit (klänningen ska dock bytas tillbaka imorrn), varit på skithumör och mer rastlös än någonsin.

Nu ska jag chilla lite och sedan vakna utvilad till en dag fylld med fysikplugg. 27 dagar kvar till frihet.


Vad jag gör i oktober - del 1

´







Korsar Atlanten och ser var jag hamnar, vilka jag möter och hur det känns att ha shorts på vintern.  


Hästlycka + årets gulligaste video

Ska strax lägga mig men tänkte bara säga, än gång för alla, och jag kommer förmodligen låta som stallnörd no 1 nu, men FAN VAD JAG ÄLSKAR RIDNINGEN!!!!! Jag red med min mor ikväll och det är som att äta lyckopiller. Varje gång. Hela året. Finns få dåliga dagar som inte blir bra efter en timme på hästryggen.


.

Är så trött på allt som är trasigt. På allt som är fel och på allt som inte går att ändra. Önskar saker och ting var som vanligt imorrn igen och det gör så ont att veta att det inte är så. Det gör så ont varje gång jag tänker på den där morgonen, på de där morgnarna. På stillheten, på tystnaden. Som om det var på film, fast det inte var det. Det gör så ont att livet aldrig verkar ge tillbaka till dem som förtjänar det.


Helgen:

Cykeln har blivit snodd när den stod vid busshållplatsen, jag har totalkrossat en spegel och firat 19 levna år med bästa tänkbara sällskap. Vi körde fullast vinner. Jag vann. Idag var en dag i baksmällans tecken.







Ups and downs

Vaknade imorse och insåg att jag misslyckat med den avancerade uppgiften att ställa klockan rätt på rätt tid. Hade alltså försovit mig en timme och missat mitt prov som jag spenderade halva gårdagskvällen med att plugga inför. Resten av dagen har gått i samma anda. Hatar att vara halv och konstig. Hatar en hel del these days.

Satt nyss och funderade på mitt miserabla liv och försökte komma ihåg när jag verkligen var lycklig senast. Ni kanske förstår att jag känner mig riktigt jävla ynklig idag. Crybaby är bara förnamnet.
 Först kunde jag verkligen inte minnas när jag sist var uppe bland molnen. Bara det drog ner allmäntillståndet 150%. Men sen kom jag på att mitt senaste brutala lyckorus var i fredags. Då var det inte lite glädje som flöt omkring i ådrorna utan det bubblade av lycka i varje cell. Och det ska ni veta är lång tid utan lycka för att vara jag. Jävligt lång tid. Jag är den som sitter på busshållplatsen och helt utan anledning känner att "shit, det här kommer bli en grym dag" väldigt ofta.  
 Så när jag kom på att det bara var några dagar sen jag var på topp känns det på nåt sätt lite lättare att gå omkring och vilja stycka halva jordklotet.


TISDAG

Efter ännu en härligt seg bakisvardag slänger jag nu in handduken, skivsäsongen är härmed slut för den här gången. Dags att låta pensionären i mig blomma ut igen och sova 8 timmar varje natt. Kommer bli ljuvligt.

Vet inte om det är sömnbristen eller vädret men jag har känt mig som en tappad kristallskål hela dagen. Helst av allt har jag bara velat lägga mig ner och vänta till nån limmar ihop mig och säger vad som är rätt och bra. Gärna innan jag blir tappad igen och blir ännu mer splittrad.

söndag igen

 Den här helgen har jag och Kristjana bakisjobbat lördag och söndag. Segt som bara den. Extra segt eftersom ingen av oss hade druckit en droppe alls. Känns som bästa åren är förbi, nu är det bara förfall kvar.
  Ikväll har Abrudans varit här på söndagsmiddag, alltid kul att täffa dem när det var så länge sen sist (1 timme 10 min). Jag hamnade i årets matkoma och blev av med chattroulettoskulden. Visste inte att folk (killar) helt seriöst sitter hemma och runkar framför webcamen. Nu vet jag det. Tyvärr.


RSS 2.0